Læs vindernovellerne 2020

Som en del af børnelitteraturfestivalen Vi elsker bøger afholdes hvert år en novellekonkurrence. Læs de superspændende, sjove, rørende, tragiske og uhyggelige vindernoveller her.

Vindernovellerne

Vi elsker bøgers novellekonkurrence er et fast indslag på festivalen og i år var temaet fanfiction. De unge forfatterspirer - alle mellem 11 og 14 år - har digtet videre på eksisterende fantasy-universer og fantasifulde historier om virkelige personer og idoler.

Dommere og sponsorer

Tak til dommerne, som har siddet med det svære valg at vælge de endelige vindere blandt finalisterne:

Sissel Bergfjord, Saynab Farah Dahir, Liv Ea Felumb Conrad, Sandra Schwartz og Caroline Ørsum.

Alle dommerne er selv forfattere og er skriveundervisere i Forfatterspirenes skriveklub, der findes på  Brønshøj Bibliotek, Bibliotekshuset Rodosvej, Valby Bibliotek, Østerbro Bibliotek og Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. Du kan læse mere om Forfatterspirenes skriveklub og hvordan du bliver en del af den her.

En stor tak også til Gyldendal og Jensen & Dalgaard for de flotte boggaver til præmierne.

Vindere i kategorien bedste plot

Vindere i kategorien bedste karakter

Vindere i kategorien sjoveste historie