Mord på Ereolen

Verden er vendt på hovedet og vi kan intet gøre lige nu Her er der underholdning at hente -masser af mord og det er godt skruet sammen

Ellys Griffiths bøger om arkæologen Ruth Galloway kan stærkt anbefales –  De 4 første bøger i serien ligger på Ereolen og er lige til at gå til. Det er serien du har brug for når du mangler en sindssyg godt sammensat krimi og skal koble af fra det hele. Dernæst kan jeg anbefale Lisa Jewells bøger, som du heller ikke må gå glip af hvis du er vild med en psykologisk krimi.

Pigen under jorden (1. del af serien)

Da politiet finder menneskeknogler i saltmarsken udenfor Kings Lynn i Norfolk, tror de, det er de jordiske rester af Lucy Downey, en lille pige som blev kidnappet ti år tidligere. Arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver derfor tilkaldt for at bistå med faglig viden. Men, Ruth må til Kriminalinspektør Harry Nelsons store skuffelse, konstatere at knoglerne er mere end tusind år gamle.

Lige siden Lucy forsvandt, har Nelson modtaget mystiske breve med referencer til rituelle ofringer. Da endnu en pige forsvinder, beder han Ruth om at hjælpe med at tolke brevenes indhold. Mens Ruth og Nelson nærmer sig hinanden, viser det sig, at Ruth er i livsfare, fordi hun hjælper politiet. Jagten bliver en kamp mod uret.

Første del om Ruth Galloway  må siges at være noget af en krimioplevelse af de bedste

Løgnens hus (2. del af serien)

2. del om Ruth Galloway, her bliver hun tilkaldt, da en gruppe bygningsarbejdere under nedrivningen af et forladt hus i Norwich finder barneknogler under et dørtrin. Men kraniet mangler.

Er der mon tale om rituel ofring eller er det overlagt mord?

Ruth og vicekriminalkommissær Harry Nelson går i gang med efterforskningen af sangen, og det  viser sig, at huset er et tidligere børnehjem ledet af en katolsk præst. To børn forsvandt for 40 år siden og er aldrig blevet fundet igen.

Mørke kræfter forsøger at lukke og forpurre efterforskningen, og snart står det klart, at Ruth og Nelson har kastet deres kræfter efter en glemt forbrydelse – som kan få dødbringende konsekvenser.

Huset på klippen  (3. del af serien)

Ruth Galloway tilkaldes igen, da et hold arkæologer finder et lig ved foden af en klippe. Men det er svært for Ruth at fokusere på sagen, da hun lige er vendt tilbage på job efter barselsorlov. Harry Nelson leder efterforskningen og forholdet mellem ham og Ruth er mildest talt på lavpunktet og der er et uafklaret forhold mellem hinanden.

Liget viser sig at have ligget skjult i sandet længe – muligvis siden 2. verdenskrig. Da endnu et lig bliver skyllet op på stranden, går det op for Ruth og Nelson, at der kan være en morder på spil -  der forsøger at skjule en grusom hemmelighed.

Døden på museet (4. del af serien)

Halloween melder sin ankomst i den lille by King´s Lynn. Ruth Galloway skal deltage i en særpræget begivenhed på det lokale museum: Åbningen af en kiste, der indeholder de jordiske rester af en biskop fra middelalderen.

Men, ved ankomsten finder Ruth liget af museets kurator ved siden af kisten. Og ikke nok med det, kort efter bliver museets velhavende ejer også fundet død.

Nelson bliver hidkaldt for at undersøge dødsfaldene, og da det viser sig, at museet har modtaget anonyme trusselsbreve, tager sagen en uhyggelig drejning, ikke mindst da Nelson bliver ramt af en mystisk sygdom, som ifølge Ruths ven Cathbad har forbindelse til åndeverdenen og den forbandelse, der fra gammel tid har hvilet over biskoppens kiste.

3  page turnere mere fra bibliotekaren

Lisa Jewell har tidligere skrevet kærlighedsbøger i den lette genre, men nu skriver hun psykologiske thrillers – og det er godt!

Den fremmede gæst af Lisa Jewell

Alice Lake fører en bohemeagtig tilværelse som alenemor til 3 børn i et lille hus ved havet i East Yorkshire. En dag spotter hun en mand i regnen på stranden. Da han viser sig at have hukommelsestab, inviterer hun ham indenfor, så han kan komme i ly -  hun burde måske liiige tænke sig om her…..

Samtidig i London, sidder en lykkelig nygift Lily alene og desperat og venter …hendes mand er ikke kommet hjem fra job.

2. bog af Lisa Jewell findes på engelsk, den findes på dansk, men desværre ikke på Ereolen. Jewells sidste nye bog, som endnu ikke er oversat til dansk. Den er absolut læseværdig!

And then she was gone af Lisa Jewell

Der er gået ti år, siden 15-årige Ellie forsvandt sporløst. Ellie var sin mor, Laurels øjesten. Da Ellie forsvandt, gik Laurens liv helt i stå. Indtil hun møder en meget karismatisk og utroligt charmerende fremmed mand og lader sig forfører af ham – Men da hun møder hans niårige datter, får hun et chok -  for pigen ligner Ellie på en prik.

The Family upstairs af Lisa Jewell

Den helt nye bog af forfatteren ligger på Ereolen.

Be careful who you let in.

Soon after her twenty-fifth birthday, Libby Jones returns home from work to find the letter she’s been waiting for her entire life. She rips it open with one driving thought: I am finally going to know who I am.

She soon learns not only the identity of her birth parents, but also that she is the sole inheritor of their abandoned mansion on the banks of the Thames in London’s fashionable Chelsea neighborhood, worth millions. Everything in Libby’s life is about to change. But what she can’t possibly know is that others have been waiting for this day as well—and she is on a collision course to meet them.

Twenty-five years ago, police were called to 16 Cheyne Walk with reports of a baby crying. When they arrived, they found a healthy ten-month-old happily cooing in her crib in the bedroom. Downstairs in the kitchen lay three dead bodies, all dressed in black, next to a hastily scrawled note. And the four other children reported to live at Cheyne Walk were gone.

18.03.20