Ny ikonisk kulturinstitution åbner i Tingbjerg

Af Københavns Biblioteker
19.09.18
Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus bliver et kulturelt mødested, der samler folkebibliotek, pædagogiske læringscenter, kulturhus, mødelokaler, café, koncert- og teatersal under et tag.

Mandag den 1. oktober markeres husets åbning med et særligt program til anledningen. Programmet afspejler nogle af de kulturelle tilbud, man forventer at tilbyde københavnere i alle aldersgrupper.

Arkitektonisk attraktion og kulturelt mødested
Huset er forbundet direkte med Tingbjergs Skole. Den tætte forbindelse mellem de to institutioner betyder bl.a., at skolen nu kan tilbyde deres elever et nyt pædagogiske læringscenter med adgang til hele landets bog- og materialesamling. Derudover skal huset danne rammen om en lang række sociale og kulturelle aktiviteter i Tingbjerg.
Det stærke samarbejde med boligselskaberne giver gode muligheder for at arbejde med at inddrage borgerne i at skabe et spændende kulturtilbud til alle københavnere. 

Huset er indrettet med café, værksteder, et ganske særligt møbel til børnene, mødelokaler tiltænkt lokale foreninger og en sal, der kan bruges til små koncerter eller andre arrangementer. 

Husets tilblivelse 
Tingbjergs Bibliotek/Kulturhus er udviklet i tæt samarbejde mellem beboere, foreninger og ansatte i bydelen - og ikke mindst et historisk samarbejde mellem Københavns Kommune og de to almene boligforeninger fsb og SAB. 

Arkitekt og byplanlægger Steen Eiler Rasmussen planlagde i 1950erne Tingbjerg sammen med landskabsarkitekt C. Th. Sørensen. ​Husets arkitektur og valg af materiale - den gule teglsten anvendt på en ny måde - respekterer de historiske omkringliggende boliger. Bydelen er i dag klassificeret som en bebyggelse med høj bevaringsværdi og er blevet et unikt værk i den danske arkitekturhistorie. 

Den ikonisk bygning, kan tænkes som et vartegn for bydelen og som endnu en arkitektonisk attraktion. Et signal om, at man ønsker at investere i høj kvalitet i et udsat boligområde.


Påbegyndt 2008 - Første spadestik, fredag den 20. marts 2015
Afsluttet Efterår 2018. Indvielse mandag d. 1. oktober kl. 15.00-21.00.
Bygherre Københavns Kommune.
Ejerforhold Boligselskaberne fsb, SAB og Københavns Kommune.
Totalrådgivning
Arkitekt COBE Architects Interiør Rune Fjord Studio
Forplads KRAGH & BERGLUND. Pladsen er nomineret til en pris for årets brolægning. 
Størrelse 1,450 m2
Pris 57.677.891 kr hvoraf 6 millioner er doneret af AP Møller Fonden.