Rosens navn - en roman af Umberto Eco

Middelalderkrimien der gjorde Umberto Eco verdensberømt.

Min absolutte favorit er "Rosens navn". Jeg har ikke rigtig tal på, hvor mange gange, jeg har læst den, men jeg læste den første gang, da jeg var 21, og så har jeg sådan cirka læst den en gang om året siden da, så det er i hvert fald 10 gange nu, hvis jeg da ikke skal bede om at få mine skolepenge tilbage for dårlig matematik-undervisning :)

Men hermed min begrundelse:

Jeg har det som om, jeg går ind i et lille, lydtæt rum og lukker døren for resten af verden, når jeg går i gang med at læse den. Af samme grund læser jeg den kun, når jeg har ferie, for jeg kan godt lide at læse den i ét langt træk, uden alt for mange afbrydelser.

Hans sprog er så fantastisk og rigt, at jeg næsten kan se og lugte klosteret, historien er så medrivende og spændende at det i sig selv er motivation nok for at læse videre og videre og videre, og så er det en fornøjelse at læse alle de gennemresearchede historiske og filosofiske facts, der også er med til at fortælle den, for mig at se, skjulte og mindst lige så spændende historie, som ligger under den umiddelbart synlige historie.

Det er altid en stor oplevelse at læse den, og jeg opdager altid nye ting i den, når jeg læser den, og jeg har altid lyst til at læse den, men tænker ofte, at jeg vil gemme den til en speciel lejlighed, fx en ferie, jeg har glædet mig meget til. Jeg tror altid, jeg vil have lyst til at genlæse den, uanset hvor gammel, jeg bliver.

Det er, efter min mening, en meget stor bedrift af en forfatter, at han kan skrive noget, som får den effekt på folk!

Læst og anbefalet af Andrea

Du kan reservere bogen her:

 

for at skrive en kommentar.
Materialer