Ny leder skubber gang i kulturudviklingen sammen med københavnerne

13.08.18
Mia Keinicke er netop startet som ny leder af Valby Bibliotek og Valby Kulturhus. Mia får desuden fagansvar for kulturudvikling i Kultur V.

Valby Bibliotek og Valby Kulturhus får ny leder. Fra den 1. august overtager Mia Keinicke ledelsen af de to kulturinstitutioner i hjertet af Valby, der begge er en del af Kultur V i Københavns Kommune.

Det er ikke nogen tilfældighed, at netop disse to institutioner får fælles ledelse. Valby Kulturhus ligger allerede på Toftegårds Plads, og hvis alt går vel ved de kommende budgetforhandlinger, så flytter Valby Bibliotek indenfor en årrække og bliver nærmeste naboer til kulturhuset.

Ny kulturprofil med mere samskabelse

”Mia får to dedikerede opgaver. For det første skal Mia fører Valby Bibliotek og Valby Kulturhus ind i et langt tættere samarbejde, end det er tilfældet i dag. Når først Valby Bibliotek rykker til Toftegårds Plads, bliver bibliotek og kulturhus reelt til en kulturinstitution, hvor mange muligheder for synergier skal nå sammen til en højere enhed. Det kræver en fælles retning”, siger Rikke Skovbølling Brandt, der er chef for Kultur V, og fortsætter:

”For det andet skal Mia udvikle en ny kulturprofil, hvor vi som kulturinstitutioner i langt højere grad samarbejder med omverdenen, når nye kulturtilbud skal sættes i søen. Vi skal gå fra egenproduktion til facilitering af borgernes kulturaktiviteter. Det kræver udvikling af nye metoder, som kan sættes i spil på alle kulturinstitutioner i Københavns Kommune”.

Bibliotek og kulturhus har en stærk position

Mia kommer fra et lederjob hos Støberiet, Kapelvej 44, og Korsgadehallen på Indre Nørrebro, hvor man allerede er langt fremme med samskabelse, frivillighed og inddragelse af nærområdets mange kulturaktører.

”Jeg glæder mig helt vildt til opgaven. Det er kun godt et år siden, at jeg flyttede fra Valby efter at have boet her igennem en årrække, så jeg kender faktisk bydelen ganske godt både som borger og som bruger af kulturinstitutionerne. Nu gælder det mit professionelle liv, hvor jeg ser Valby Bibliotek og Valby Kulturhus som to særdeles stærke omdrejningspunkter for kulturlivet i Valby. Den position skal vi både fastholde og udvikle på”, siger Mia Keinicke.

Fakta:

• Mia Keinicke er 34 år, cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling (2010), og bosat i Hvidovre – men har indtil for nylig boet igennem en årrække i Valby.
  • Siden 2011 har Mia arbejdet som kulturmedarbejder hos Støberiet. Fra 2014 som leder af Støberiet, Kapelvej 44, og Korsgadehallen på Nørrebro.
  • Mia overtager den daglige ledelse af Valby Bibliotek og Valby Kulturhus. Hun afløser Lars Becher for Valby Bibliotek og Lene Karsbæk for Valby Kulturhus.
  • Lars Becher er fortsat daglig leder for Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, og Kulturstationen Vanløse.
  • Lene Karsbæk er fortsat daglig leder for alle idrætsanlæggene i Valby, Vanløse, Vesterbro og Sydhavnen.
  • Læs mere om Valby Bibliotek på bibliotek.kk.dk og Valby Kulturhus på kulturv.kk.dk.