Tilbud til skoler

Københavns Hovedbibliotek og børneetagen er åben for alle. I løbet af skoleåret afholder vi forfattermøder og deltager i Litteraturfestivalen Vi elsker bøger. Du kan se programmet for begge nedenfor.

Til skolerne i Indre By tilbyder vi et introducerende besøg til biblioteket. Kontakt os på mail HBSkoletilbud@kk.dk hvis du gerne vil arrangere et besøg. Vær opmærksom på, at vi ikke kan oprette lånerkort til eleverne under besøget.

Tilmeld dig nyhedsbrevet Nyt til lærere

Forfattermøder for 1.- 9. klasse i skoleåret 2021-22

Møderne kan blive afholdt som blandinger af en klasse, der fysisk deltager i mødet her på Hovedbiblioteket og klasser, der deltager via teams fra skolen.
Vi trækker på de erfaringer, vi har gjort under corona med at lave formattermøder via teams. De elever, der deltager via teams, behøver ikke bruge tid på at komme ind til biblioteket, men kan stadig stille spørgsmål og deltage i debatten.
Ved at have en klasse tilstede på Hovedbiblioteket sikrer vi, at forfattermødet bliver et levende møde mellem forfatter og elever. Det giver forfatteren en mulighed for at tale ’til mennesker’ og ikke blot til en skærm.

Forfattermøderne med Adam O. og Lars Daneskov i foråret 2022 har plads til 3-4 klasser, der deltager her på Hovedbiblioteket.


2021
9. september 10.30: Susanne Foldberg, forfattermøde for mellemtrinnet om skønlitteratur. Forfattermødet er afholdt.

22. september 10.30: Helle Hinge, forfattermøde for udskolingen om faglitteratur. Forfattermødet er afholdt.

Flyttes til ny dato: Troels Gollander, forfattermøde for mellemtrinnet om faglitteratur. Skriv dig op til at få besked om datoen

2022
26. januar 10.30: Rebecca Bach-Lauritsen, forfattermøde for indskolingen om skønlitteratur. Tilmelding

3. februar: Nina Sahl, forfattermøde for indskolingen om faglitteratur. Tilmelding

5.april 10.30: Katja L. Berger, forfattermøde for udskolingen om skønlitteratur. Tilmelding 

6. maj 10.30: Adam O., forfattermøde for mellemtrinnet om skønlitteratur. Tilmelding

11. maj 10.30: Lars Daneskov, forfattermøde for indskolingen om skønlitteratur. Tilmelding

Vi blander skøn- og faglitterære forfattere, da vi ved, at mange elever godt kan lide at læse fagbøger om alt fra flet til fodbold. Samtidigt vil vi gerne give jer en hånd med faglig læsning og med at gøre eleverne til mere sikre opgaveskrivere.

Vi håber, I kan bruge møderne med de faglitterære forfattere til at tale om forskellene på fag- og skønlitteratur. Eleverne kan blive klogere på, hvordan man undersøger et emne, disponerer stoffet og skriver & illustrerer en faglig beskrivelse. Forfattermøderne kommer også til at handle om, hvordan der ofte er et særligt sprog eller ordforråd, som man skal sætte sig ind i, når man fx læser bøger om biologi.

Vi elsker bøger-festival i 2022

Den 14.-19. marts 2022 kan I igen opleve sjove, boglige aktiviteter for børn i alle aldre, når Københavns Biblioteker hylder børnelitteraturen under temaet ’Forunderlige familier'. På Københavns Hovedbibliotek har vi allerede nu tre arrangementer, I kan tilmelde jer:

15. marts 2022 kl. 10 kan elever fra mellemtrinnet møde forfatteren Mette Vedsø, der fortæller om bogen Ønskekuglen. Tilmeld jer her.
 
16. marts 2022 kl. 10 taler forfatteren Sofie Souid med elever fra indskolingen om Alf og Bjørn redder verden: Død over tandfeen. Tilmeld jer her.
 
17. marts 2022 kl. 10
er det elever fra mellemtrinnet, der kan høre om bogen Fiskepigen og tale med forfatteren Søren Jessen. Tilmeld jer her.

Festivalen foregår over hele byen på Københavns 20 folkebiblioteker, hvor du kan opleve et væld af booktalks, bogjagter, workshops, teater, højtlæsning og forfattermøder for skoler, daginstitutioner og børnefamilier.

Følg festivalen på Københavns Børnebibliotekers sociale medier, hvor I også kan få læseinspiration og litterære oplevelser året rundt.

Find os på Facebook
Find os på Instagram