Tilbud til skoler

Københavns Hovedbibliotek og børneetagen er åben for alle.  Klasser er altid velkomne til at komme på besøg for at gå på bogstavjagt eller finde inspiration.

Rundvisninger og Biblioteksorienteringer på Københavns Hovedbibliotek

Book en tid til din klasse, så de kan opleve, hvad de kan bruge folkebibliotekerne til.

Vi tilbyder rundvisninger til  0.-5. klasse i hele København Kommune. Her fokuserer vi særligt på det område, hvor der er alderssvarende litteratur og aktiviteter. Rundvisninger tager max 30 min. 
 
Til 3.-9. klasser i Indre By tilbyder vi biblioteksorienteringer. En biblioteksorientering er en udvidet rundvisning, hvor vi har fokus på søge-/lånemuligheder, bøgernes opstilling og taler om biblioteket og læsevaner. Alt efter elevernes alder, taler vi om skøn- og faglitteratur samt bibliotekets e-ressourcer. Biblioteksorienteringer tager 60 min. 

Efter begge typer besøg tilbyder vi hjælp af en vært i 30 min til at finde bøger.

Book en tid til din klasse ved at sende en mail til: hblaes@kk.dk
Kom med forslag til dage og tider, der passer jer, så forsøger vi at passe det ind i vores kalender.

Lånerkort

Vær opmærksom på, at vi ikke kan oprette lånerkort under besøget. Hvis eleverne skal låne bøger, så skal I sørge for at forældrene har oprettet dem som lånere inden besøget  

Der kan også oprettes et lånerkort til institutioner. Hvis I ønsker at oprette et lånerkort til skolen, skal I kontakte Københavns Biblioteker på tlf. 33 66 30 00.

Nyhedsbrev til lærere

Følg med i Københavns Bibliotekers tilbud til skoler ved at tilmelde dig nyhedsbrevet Nyt til lærere

Logo for Vi elsker bøger 2024

Vi elsker bøger

Hvert forår afholder alle Københavns Børnebiblioteker festivalen "Vi elsker bøger". I 2024 er det 4.-9. marts og på Hovedbiblioteket kan I opleve forfattere og fortællere, der sætter fokus på naturen i børnelitteraturen.

Program

Mandag d. 26. februar, kl. 10-12.00: Kreativ 'Habakuk' workshop med Maria Lau Krogh
Skoleworkshop der på kreativ vis vækker nysgerrighed på børnebogen 'Habakuk'. Børnene stifter bekendtskab med bogen og fortolker universet kreativt sammen med kunstner Maria Lau Krogh. 
Målgruppe: Mellemtrin

Mandag d. 4. marts, kl. 10-12.00: Kreativ 'Habakuk' workshop med Maria Lau Krogh
Skoleworkshop der på kreativ vis vækker nysgerrighed på børnebogen 'Habakuk'. Børnene stifter bekendtskab med bogen og fortolker universet kreativt sammen med kunstner Maria Lau Krogh. 
Målgruppe: Mellemtrin

Tirsdag d. 5. marts, kl. 10-11.00: På naturtur med Sol fra Indre by
Højtlæsning, live-tegning og quiz om de dyr, der findes i byen med forfatter Sophie Souid og illustrator Emilia Rubæk. 
Målgruppe: Indskoling

Onsdag d. 6. marts, 10-11.00: Forfattermøde og samtale med Mads Ananda Lodahl
Om novellesamlingen ’Soft boys’, identitet og om det svære ved at være anderledes.
Målgruppe: Udskoling

Torsdag d. 7. marts, kl. 10-11.00: Havets mor fortæller
Oplev en magisk, poetisk og humoristisk inuitmyte, når historiefortæller Mette Sahl tager jer med på en rejse til Grønland.
Målgruppe: 3. til 4. klasse

 

Bøger med autografer

I skoleåret 2021-22 havde vi bl. a. besøg af forfatterne Adam O., Lars Daneskov og K.L. Berger, de skrev autografer i enkelte af deres bøger, der kan lånes på biblioteket.
Man må naturligvis ikke skrive i biblioteksbøgerne, men de ville gerne sende en hilsen med til deres læsere. Foto: Mai-Britt Tollund