Christine Nederlund

Bibliotekar
Afdeling:
Telefon:
+45 2156 9981

Jeg er en læsehest, og jeg holder især af historiske romaner og krimier samt biografier og noveller. Og så er jeg vild med at pushe gode bøger. Noget af det bedste er, når jeg får positive tilbagemeldinger fra glade læsere, som vil ha’ flere læsetips.

Jeg har i mange år købt først lydbøger, senere romaner og anden skønlitteratur til hele København og glæder mig nu til at købe faglitteratur fra årsskiftet 12/13. Jeg er også med til at lave den hyggelige LitteraturQuiz på Kruts Karport.

 

 

 

Seneste indlæg

 • Ny skønlitteratur uge 11 2017

  Ny skønlitteraturTirsdag 14. marts 2017af Christine Nederlund

  Så er de her endelig, de meget omtalte - og meget forskellige udgivelser: Transfervindue af Maria Gerhardt, også kendt som dj Djuna Barnes og den amerikanske debutant Nathan Hill med Niksen. Og så en god stak bøger fra rundt omkring i verden, både Europa og længere væk samt en genudgivelse af Agota Kristofs mesterværk Det store stilehæfte.

  Læs mere
 • Nyt klassisk - februar 2017

  Nyt klassiskTirsdag 14. februar 2017af Christine Nederlund

  Det vælter frem med nye indspilninger af de gode gamle komponister Bach, Beethoven, Bartok, Donizetti, Jacob Praetorius m.fl. Men kender du monstro Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Georg Leopold Mozart eller Max Richter? Ellers kan du høre dem nu, den tyske musiker og komponist C P E Bach, kaldet Berliner- eller Hamburger-Bach var næstældste søn af Johann Sebastian Bach og Telemann var hans gudfader. J G L Mozart, far og underviser til Wolfgang A.. Og Max Richter er en nutidig yngre tysk komponist. Nye udgivelser med d'herrer kan nu lånes på biblioteket. Og så kan jeg da også nævne, at Maria Callas nu kommer i en udgave, der er "For the first time remastered in high-definition sound from the original tapes". God fornøjelse.

  Læs mere
 • Nyt klassisk - januar 2017

  Nyt klassiskTirsdag 24. januar 2017af Christine Nederlund

  Her i januar er der kommet en del spændende vokalmusik og udgivelser med dygtige solister, fx den canadiske pianist Angela Hewitt, den lettiske mezzosopran Elīna Garanča og den franske mezzosopran Marianne Crebassa samt den britiske Alison Balsom, der spiller trompet så englene synger. Og som hver måned er der meget meget mere på indkøbslisten.

  Læs mere
 • Ny faglittteratur - uge 2 2017

  Ny faglitteraturTirsdag 10. januar 2017af Christine Nederlund

  I Skøgernes Danmarkshistorie af Bo Jensen får vi prostitutionens historie ordnet kronologisk men også efter temaer, fx. det hygiejniske aspekt og fattigdommens årsager. Bogen igennem møder vi personlige nedskrevne beretninger fra kvinderne selv, og der inddrages viden fra dansk og international forskning på området. En velskrevet beretning om en del af dansk socialhistorie, der altid har været tabuomgærdet. Vi har også en gave til læsere af serien Tænkepauser: Anders Klostergaard Petersen har skrevet smukt og velinformerende om at give og modtage gaver i både historisk og nutidigt perspektiv. Og så er der, næsten som sædvanlig, flere bøger om incest, partnervold og stalking og et par lækre kogebøger.

  Læs mere
 • Nyt klassisk - december 2016

  Nyt klassiskTirsdag 13. december 2016af Christine Nederlund

  December starter godt med gode russiske dirigenter (Petrenko og Gergiev) der dirigerer Prokofiev og Rachmaninov. Og fortsætter fint med gode kvindestemmer: Joyce DiDonato, prisbelønnet amerikansk mezzosopran, har udgivet albummet In war & Peace, foranlediget af terrorangrebene i Paris, hvor hun forsøger at få svar på hvor man kan finde fred, når man er midt i kaos. Måske har Purcell og Händel svaret? Anne Sofie von Otter fortolker på So many things diverse kunstnere: Kate Bush, Rufus Wainwright, Björk, Elvis Costello m.fl. Og så kom David Bowies musical Lazarus, med tre helt nye numre; Englesang er hele tre cd'er med julemusik og -sange; Euch ist ein Kindlein heut geborn er Lutherske julesange og så kan vi også glæde os til The Brabant Ensemble dirigeret af Stephen Rice der fremfører Pierre de la Rues Missa Nuncqua fue pena mayor, dejlig 1500-tals muSik med dybde.

  Læs mere
Københavns Biblioteker - Krystalgade 15 - 1172 København K - Tlf: 3366 3000 - Mail: bibliotek@kff.kk.dk
Borgerservice - Tlf: 3366 3366