50 kr.+gebyr

04.11.19
I 1928 bevæger en stor gruppe hjemløse sig i desperation mod København

Marchen mod København

Michael Valeur fortæller om sin roman ”Hjemløs” - der bygger på virkelige hændelse:  om den store flok af hjemløse, fattige og subsistensløse, der i 1928 i desperation over deres dårlige levevilkår marcherede ned gennem Jylland med kurs mod København. Den egentlige baggrund for marchen var, at regeringen Madsen-Mygdahl (1926-29) skar ned i eller fjernede ydelserne til unge, der ikke havde indtjening efter eksempelvis endt læretid eller anden uddannelse – med det resultat, at mange unge var tvunget til at gå på landevejene i håbet om at finde arbejde et sted. De blev hjemløse, måtte overnatte under kummerlige vilkår og i perioder sulte.

Om foredragsholderen/forfatteren

Michael Valeur er historiker, forfatter, konceptudvikler og underviser udgav i 2018 bogen “Hjemløs”.

Om Historieklubben Amager

Historieklubben Amager laver 6 arrangementer om året. Du kan købe adgang til de enkelte arrangementer for 50 kr., eller du kan købe et medlemsskab med adgang til alle 6 arrangementer for 150 kroner.

Find medlemskabet på billetto