Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
40 kr. + gebyr
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Foredrag og debat

Historieklubben Amager 4: Dagmar – Kejserinde af Rusland “Maria Fjodorovna”

11.01.21
Christian den niendes datter blev mor til Ruslands sidste zar - og fik en hård skæbne

Historisk roman om dronning Dagmar

I historieklubben er der efterhånden tradition for at medtage en skønlitterær forfatter i programmet. Historiske romaner kan række videre ud end de “faghistoriske værker” - og har derfor ofte mere held med at “puste liv” i fortidens personer og begivenheder. 
 
Maria Helleberg er med rette blevet kaldt dronningen af den historiske roman.  
Vi har inviteret hende til Historieklubben for at gøre det hun er allerbedst til; at fortælle om en af danmarkshistoriens stærke kvinder; Dagmar “Maria Fjodorovna”, datter af Christian 9., Kejserinde af Rusland, mor til Ruslands sidste zar - og offer for en urimeligt hård skæbne. 

Om foredragsholderen

Maria Helleberg har skrevet næsten 100 bøger - heraf er de fleste historiske romaner. I 2007 skrev hun den biografiske roman “Dagmar”. 

Som Kejserinde i Rusland var Dagmar initiativtager til opførelsen af Den Russisk Ortodokse skt. Aleksander Nevskij Kirke i Bredgade - som Historieklubben aflægger et besøg 8/2-2021. 

Husk Mundbind

Til arrangementet skal du medbringe mundbind. Dette er påkrævet når du bevæger dig i Kvarterhusets caféområde og bar samt når der serveres forplejning.