Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.+gebyr
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Foredrag og debat

Historieklubben Amager 6: Sædelighedsfejden

16.03.20
Historieklubben Amager belyser seksualmoral i slutningen af 1800-tallet med Cecilie Bønnelycke

Sædelighedsfejden 

Cecilie Bønnelycke vil fortælle om dengang i slutningen af 1800-tallet, da en Kirkeministers bordelbesøg satte voldsomt gang i diskussionen om datidens køns- og seksualmoral. 
Fronterne var skarpt trukket op mellem to parter, der dog i udgangspunktet var enige om een ting; at det var urimeligt, at der gjaldt forskellige normer for hvordan kvinder og mænd måtte opføre sig.

Den ene fløj mente, at svaret måtte være, at der skulle strammes op på seksualmoralen og at mændene måtte lære at styre sig. Den anden mente derimod, at der i stedet skulle løsnes på moralens snærende bånd - og at også kvinderne skulle (have lov til) frigøre sig.

Fejden endte ikke med en klar vinder. Alligevel var det faktum, at den fandt sted i sig selv epokegørende; for første gang diskuterede man nu offentligt kønsroller og seksuel adfærd.

Om forfatteren/foredragsholderen

Cecilie Bønnelycke er Museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster og udgav i 2018 bogen ”Sædelighedsfejden”

Om Historieklubben Amager

Historieklubben Amager laver 6 arrangementer om året. Du kan købe adgang til de enkelte arrangementer for 50 kr., eller du kan købe et medlemsskab med adgang til alle 6 arrangementer for 150 kroner.

Information om medlemskab i Historieklubben Amager

Find medlemskabet på billetto

 

 

Materialer