Om dette arrangement

Tid
12:00 - 13:00
Pris
30 Kr
Målgruppe
Familier
Tilmeld
Børn

Science-lørdag: Videnskabens danske helte

25.05.24
Danske stjerner - forfattermøde & livetegning for børn der drømmer og stiller spørgsmål

Science-lørdag om vilde danske videnskabsfolk

Oplev forfatter Jakob Lund Pedersen fortælle om danske videnskabskvinder og -mænd der drømte stort og anderledes helt fra de var børn .
Vi følger bl.a. Inge Lehmann der voksede op og gjorde en kæmpe opdagelse om Jordens indre. Vi skal også høre om Niels Bohr der som et nysgerrigt barn splittede alt legetøj ad og undersøgte dets sammensætning, til han som voksen revolutionerede menneskets forståelse af kvantefysik 
Forfatteren til serien ”Danske stjerner” fortæller om nogle af naturvidenskabens inspirerende personligheder fra de var børn med store drømme til de voksede op og forandrede verden med deres opdagelser.  
Bogseriens fantastiske illustrator Julie Østergaard, vil med sin unikke og efterhånden velkendte streg, livetegne undervejs og fortælle, hvordan man tegner både sjove ansigter og atomer. 
 
Tag familien med til et inspirerende arrangement, der bekræfter børnene i at deres undren og nysgerrighed er lige som den skal være – den kan der komme vilde ting ud af!  
Bogserien ”Danske stjerner”, der introducerer børn på 4-10 år for nogle af Danmarks største videnskabsfolk, kan lånes på biblioteket og findes under temaopstillingen ”Små mennesker med store drømme” 

 

Praktisk  

For familier med børn i alderen 5-12 år 

Husk en billet pr. person 

 

Science-lørdage

Hvor stort er universet? Hvor meget vand er der i havet? Og hvad kan himlen fortælle os? Til fem fantastiske science-lørdage på Københavns biblioteker dykker vi ned i naturen og eksperimenter med seje opdagere og videnskabsfolk. Tag dine videbegærlige unger med på eventyr. 

4. maj - Videnskabshistorier & Frøbomber - Læs mere om arrangementet på Østerbro Bibliotekerne her

18. maj - DTU Science Show udforsker rummet - Læs mere om arrangementet på Brønshøj Bibliotek her

25. maj - Videnskabens danske helte - Læs mere om arrangementet på Vanløse Bibliotek her

1. juni - Lyt og tegn med skaberne bag podcasten 'Den største historie' - Læs mere om arrangementet på Hovedbiblioteket her

8. juni - DTU Science Show udforsker havet - Læs mere om arrangementet på Ørestad Bibliotek her

Materialer