Huset - af Roberto Innocenti og J. Patrick Lewis

14.08.20
En stort set ordløs bog der fortæller det tyvende århundredes historie! For børn - for børn og voksne - og for voksne!

Den italienske prisbelønnede tegner Roberto Innocenti har præsteret en ny bog der har et hus som hovedperson! Huset er bygget i 1656 - men dette udgangspunkt beskrives kun i en prolog. Selve fortællingen koncentrerer sig om årene 1900-1999.
Det er en bog hvor billederne er fortællingen - og det skrevne ord stort set begrænser sig til at være et årstal og en overskrift på de enkelte billeder.
Altså en bog for børn? Jovist er det en bog for børn, men også en bog der er velegnet til samtale mellem voksen og barn.
Og - i min optik - ikke mindst en bog man som voksen også med stor fornøjelse kan opleve helt uden børn som undskyldning! Det vil i mit tilfælde sige, at blade frem og tilbage i historien om huset. Opdage nye facetter og finde historiske referencer. Nyde at få genfortalt et århundredes historie og mærke gengivelsen af generationers gang overfor de på en gang uforanderlige og dog så forandrede omgivelser.

Se også anmeldelsen af bogen på Fortællingen.dk

Kari Sønsthagen er ganske vist mindre begejstret i en anmeldelse i Berlingske Tidende 16.4.2010: "...Men stilen er så folkloristisk, og der spilles så meget med sordin, at indtrykket forbliver slapt og uvedkommende".
Jeg er bestemt ikke enig! Men Kari Sønsthagen gør dog samtidig opmærksom på samme tegners storværk Rose Blanche fra 1986. Læs eventuelt den i stedet - eller også!

for at skrive en kommentar.
Materialer