Hvilke bøger ville du tage med på månen?

Månelitteratur.

Vi har spurgt Marie Laurberg om, hvilke bøger hun ville tage med på Månen og hvilke tre bøger om Månen, hun anbefaler til den nye læser, den trænede og eksperten:

Hvilke tre bøger ville du tage med på månen?

"Jeg ville tage Gustav Flauberts 'Følelsernes opdragelse' med – én af mine yndlingsbøger, og så ville jeg tage Ovids 'Metamorfoser' med, da jeg endelig ville have tid til at læse hele dette værk i ét stræk. Og endelig nyere litteratur af en ung forfatter, måske af Maja Lucas eller Caspar Eric."

Hvilke tre bøger om månen kan du anbefale til den nye læser, den trænede og eksperten?

"Til den nye læser vil jeg anbefale Hergés tegneseriealbums Månen tur/retur I & II. Et hovedværk i sin genre – og en fantastisk månefortælling. Til den trænede vil jeg anbefale kataloget til Louisianas udstilling Månen – Fra den indre verden til det ydre rum. Her får man et grundigt indblik i Månens betydning for den moderne vestlige kultur – med et vidtfavnende udvalg af billedkunst fra 1600tallet til i dag. Og til eksperten, der allerede har læst det meste vil jeg anbefale den kinesiske digter Li Bai’s Sidder og drikker på Dragebjerget fra 700 tallet, det slutter med de smukke linjer ”Kun månen er min ven. Danser for den, omfavner den”.

Marie Laurberg er museumsinspektør på Louisiana Museum of Modern Art og kurator af udstillingen Månen – fra den indre verden til det ydre rum. Du kan se og reservere hendes anbefalinger længere nede på siden.

Her er en lille stopmotionfilm, der viser hendes tur til Månen: 

Foto: Nicolas Breschel Vollerup