Besat af Romance: Drømmenes paradis

Er du besat af romance eller kunne du tænke dig at give genren et skud, er her i hvert fald mere end en lun anbefaling herfra.

Der er aldrig blevet udgivet så mange romancebøger i øjeblikket og for os romance læsere er det et slaraffenland. I forbindelse med 4 arrangementer omkring romance kommer her en lille teaser om de romantiske bøger, du kan dykke ned og svælge i.

Romance findes i alle afskygninger: 

Den Historiske, Den med sport, Den med rigtig meget erotisk, den med haters to lovers, queer romance, romcom, vampyrromance, mafiaromance, westernromance og mange flere 

Genren bliver ofte nedgjort, måske grundet der primært er kvindelige læsere, måske fordi dem der nedgør den ikke har læst genren. Det er nemt at pege fingere  

Men faktum er at genren er en af de mest sælgende og udlånte i øjeblikket. I romancegenren har du mulighed for at forsvinde ind i et univers, som du ikke får til daglig, det er et univers der ofte er urealistisk, men når det er skrevet godt, så spiller det ingen rolle om det er langt fra virkeligheden. Her finder du ikke farkroppen, men manden med en eigth pack. Kvinderne i bøgerne ligner en million, og ikke en der er kørt over af en damptromle af træthed.  

Dansk Romance 

Her er ved at være ret så mange om buddet, og gud ske lov for det. Der findes nu rigtig mange bøger skrevet af danske forfattere og som er gode at stifte bekendtskab med, nogle af forfatterne kan du ovenikøbet møde til nogle af foredragene. Waga waga!!! 

Det er dansk, det er dejligt! 

 

De Historiske og de filmatiserede 

Her skal vi som overskriften antyder lidt tilbage i tiden, men fortvivl ikke, det var også hot dengang. Med Bridgerton filmatiseringen på Netflix, kom der stor vipe omkring genren.  Man kan måske sige at det var en genkomst af “Stolthed og fordom” som jo i den grad stadig holder.

Hvem drømmer ikke stadig om Mr Darcy

Nedenfor kan du finde andre gode historiske værker, som snildt kan bestille nu faktisk 

1 –2 –3 læs! 

Its getting hot in here 

 De bliver læst og anbefalet i hobetal og det forstås. Her finder du det hotte fra udlandet, og der er meget, kan jeg afslørerer. Meget er ikke oversat endnu, men heldigvis er flere af de hotte bøger ved at blive det 

Her er en god liste af forfattere der er værd at stifte bekendtskab med forfattere som;   

Ana Huang, Colleen Hoover, Emily Henry, Christina Lauren, Sarina Bowen, Elle Kennedy, Mhairi Mcfarland  

 Til alle os, der elsker en god historie, der ikke nødvendigvis, har noget med virkeligheden at gøre  

Herunder finder du arrangementerne : Besat af Romance

På Kulturstationen Vanløse den 3 oktober:

BESAT AF ROMANCE: QUEER ROMANCE 

På Østerbro den 12 oktober: 

BESAT AF ROMANCE : JANE AUSTEN OG FØELSERNE 

På Ørestad den 26 oktober: 

BESAT AF ROMANCE: FRA BOG TIL SKÆRM

På Brønshøj Bibliotek den 1. november 

BESAT AF ROMANCE: LITTERÆRE IT-GIRLS 

 

 

24.08.23