Børnebogcast nr. 30 - Nysgerrig med Maria Jarjis

I den 30. udgave af Børnebogcast hylder vi nysgerrigheden sammen med youtuber Maria Jarjis. På trods af Spørge Jørgens dårlige erfaringer, synes vi faktisk det er fedt hvis børn gerne vil vide alt muligt!

Du kan lytte til Nysgerrig med Maria Jarjis her
Tid: 46:11

Maria Jarjis er kendt fra YouTube, hvor hun har kontoen WTF er det Her følger næsten 60.000 nysgerrige, fortrinsvis børn og unge, Marias videoer om alt mellem himmel jord. Er computerspil farlige? Hvorfor er vi bange for fredag d. 13.? Hvordan passer man dyr i Tivoli? Maria giver svar på lidt af hvert, og det på en ligetil og letforståelige måde, så alle kan være med. Det samme gør sig gældende i Marias nye bog WTF er det - vi undersøger det sammen, som netop er udkommet. 

Efter snakken med Maria får du naturligvis børnebibliotekarenes mange bud på andre bøger der kan understøtte, pirre og give svar på børns tusind spørgsmål. Alt fra fugle til zombier, andre lande og Donald Trump - på biblioteket har vi bøger om det hele!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Du vil gerne læse højt, men din 4 årige vil kun høre den samme bog igen og igen. Du har læst alle dem du kan huske fra din egen barndom, og hvad så nu?? Dit skolebarn skal læse 20 min. om dagen – men HVAD?? Og måske kræver det også lidt overtalelse? Og hvad er op og ned i al den forskning, hvordan finder man overhovedet ud af, hvad der virker? Og hvilke bøger er bare de bedste??

Børnebibliotekar Julie Arndrup, med diverse gæster, guider dig trygt igennem de mange gode bøger der udgives for børn og unge.

Lyt med på Børnebogcast, hvor vi snakker med forfattere, forskere og børn der læser, og altid har masser af gode anbefalinger til hvad I kan vælge at læse.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Spotify
Du kan abonnere på podcaten på Deezer
Du kan abonnere på podcasten på eReolen
Du kan abonnere på podcasten på Podbean

Eller skriv 'Børnebogcast' i søgefeltet på din podcast-app

Følg med på Københavns Børnebiblioteker på Facebook

 

Jingle:
"The Show Must Be Go" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/