Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis
Sted
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
Lokalitet
Statens Værksteder for Kunst
Arrangører
Christianshavns Bibliotek, Christianshavns Bogfestival
Målgruppe
Voksne
Tilmeld
Litteratur og lyrik

Studio talk: Sara Lubich

17.04.23
Træd ind indenfor i kunstner Sara Lubichs grafiske værksted hos Statens Værksteder for Kunst, og hør hende fortælle om sine fotografiske studier af sne og marmor under Christianshavns Bogfestival 2023

Sara Lubich’s æstetiske studier er opstået af en interesse i at undersøge naturfænomener og jordens materialitet, kombineret med en trang til at bore sig ind i eksistentielle spørgsmål om liv og død. Sneens flygtighed og marmorets bestandighed bindes sammen som metaforer for livets og universets cyklusser. Naturlige cyklusser, som nu er slået ud af kurs.

Mandag d. 17. april kl. 16:30 byder Sara Lubich indenfor i grafisk værksted og fortæller om sit arbejde med udviklingen af en kommende kunstnerbog – en bog som kunst, ikke om kunst. Med afsæt i fotografiske studier af sne og marmor benytter hun den grafiske teknik fotogravure.

Kunstnerbogen er et større værk, og indholdet er endnu under udarbejdelse. Bogværkets udgangspunkt er nylige storformatoptagelser i et marmorbrud nord for Athen i Pentelikonbjerget. Samme bjerg som de gamle grækere fragtede marmor fra til Akropolis.

Ud over fotografi i storformat består råmaterialet af polaroidbilleder og fotogrammer, som finder ny form i forskellige trykformer og papirkvaliteter.

Sara Lubich er billedkunstner og kurator. I sin kunstpraksis arbejder hun primært med fotografi, tryk og skulptur. Hun er uddannet fra Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og har en kandidatgrad i kunsthistorie fra KU. Lubich er medstifter af Bladr – platform for kunstnerbøger og det kunstnerdrevne udstillingssted Galleri 1,4 m3.

Christianshavns Bogfestival 2023

Arrangementet er en del af Christianshavns Bogfestival 2023, hvor du fra d. 17.-23. april kan opleve en række litteratur- og kulturarrangementer i Københavns mest charmerende bydel. Læs mere og se årets program her.

Materialer