Ferielæsning fra din (drømme)destination

01.07.23
Sommeren er over os: Solen skinner, ferien venter forude, og fly/tog/færge-billetten ligger klar - for nogle i hvert fald.

Hvor går turen hen? 

Hvordan skal du holde ferie i år? Går turen til en ny og spændende destination? Skal du genbesøge et velkendt og elsket sted? Eller glæder du dig til at nyde sommeren i hjemlige omgivelser?

Jeg skal holde ferie i Danmark i år, og det glæder jeg mig til! Men jeg kan alligevel ikke lade være med at drømme lidt om fremtidens ferier; om svensk skærgårdsidyl, vild skotsk natur og iskold gelato i Roms myldrende gader.

På rejse med litteraturen

Hvad enten du, som jeg, må nøjes med at drømme for i år, eller du har både destination og rejseplan klar, så har jeg samlet en lang række gode bøger, der foregår rundt om i verden. Her kan du enten drømme dig lidt væk, blive inspireret til din næste rejse, eller læse en bog, der foregår netop dér, hvor du holder ferie.

Vil du med?

Ildefonso Falcones' "Sjælemaleren" sender dig direkte til Barcelona, "Da Vinci Mysteriet" af Dan Brown tager dig med på guidet tour i Paris, og i Lucinda Riley's "De Syv Søstre" går turen helt til Rio de Janeiro.

Du kan også tage til Afrika med Wilbur Smith. Mange af hans bøger har efterhånden en del år på bagen, og det er vigtigt at huske, at de er et produkt af den tid, de er skrevet i - men hver gang jeg har fat i en, kan jeg næsten dufte savannen, og jeg får sådan lyst til at opleve Afrika i virkeligheden.

God læselyst - og god tur!

 

Turen går til...

England:

Singapore:

Indien:

Barcelona:

USA:

Paris:

Scotland:

Australien:

Afrika:

Sydamerika:

Sverige:

Thailand:

Oprindeligt skrevet af Mie, eReolen.