Noget der ligner "Det hemmelige Rige"

05.01.21
Elsker du bøgerne om Det Hemmelige Rige? I dette hæfte kan du finde inspiration til bøger og serier, der ligner Det Hemmelige Rige.

Vidste du

  • at der er 34 bøger i serien?
  • at forfatteren, Rosie Banks, kommer fra USA?
  • at Rosie Banks største dræm som barn var at ride på en enhjørning?

Det og meget mere kan du finde ud af, hvis du downloader emnelisten.

Du finder her inspiration over andre bøger om dyr, prinsesser, enhjørning, feer, alfer eller havfruer. 

Hele serien om Det Hemmelige Rige kan du finde her

Listen "#MeToo" er udarbejdet af bibliotekar Marion Tirsgaard og illustreret af Anita Sølver

Du kan finde de fleste af titlerne herunder og bestille dem med det samme eller du kan finde hele listen "Noget der ligner "Det hemmelige Rige" som pdf her

Dyr

Her får du fem serier, som du kan vælge imellem. Alle handler om søde dyr, kæledyr, dyr du kan ride på og dyr der kan tale

Hvis du er til søde kattekillinger og nuttede kæledyr, så vælg serien om kæledyrsprinsessen Beatrice, der bor på det Rosa Slot og redder dyr i nød, selv om Beatrices far har bestemt, at kæledyr ikke hører hjemme på slottet!

Er du mere til dyr, der kan tale? Så læs bøgerne om Fantastiske Feline eller Liliane Susevind, der begge kan tale med dyr. Du kan også gå i gang med bøgerne om Skolen med de magiske dyr, hvor alle eleverne én efter én får et magisk kæledyr, der kan tale og hjælpe dem, når de har det svært.

Er du mere til heste af den magiske slags, der trækker, så prøv bøgerne og Vigga og hendes pony Luna, der viser sig at være magisk.

Prinsesser

Du er prinsesse af hjertet og på denne side er der tre serier, der alle handler om prinsesser. Vælg den serie, der passer bedst til dig.

Hvis skoler, hvor mottoet er "Aldrig alene, altid i flok. Sammen klarer vi det nok" er noget for dig, så læs bøgerne om prinsesskolen. Her vogter skolelederen Fru Jerngård over nøglerne til de matiske døre, mens prinsesserne fra de forskellige riger skal lære at være modige og stærke.

Hvis du er mere til hemmelige verdener, så er der ingen tvivl. Prøv serien om de hemmelige prinsesser, Charlotte og Mia, der ved hjælp af en magisk halskæde mødes i et rige, hvor de opfylder andre prinsessers ønsker og drømme. Rosie Banks, der har skrevet bøgerne om Det hemmelige Rige, har også skrevet denne serie.

Sukker du efter spænding og modige prisesser, der skal redde deres forældre? Så vælg bøgerne om de tre snesøstre Hannah, Magda og Ida, hvis forældre er blevet kidnappet og som må beskytte det evige lys, som deres mor plejer at vogte over.

Lidt til lillesøster

Har du en lillesøster, der lige som dig, elsker prinsesser, så er her to billedbøger, som du kan læse højt for hende.

Havfruer

Du er til havfruer og alt det magiske under havet. Her får du tre serier, der alle handler om magien under havet.

Magiske dyr med finner _ er det lige dig? Så vælg bøgerne om den magiske delfin Sølvfinne, der sammen med pigen Marie skal finde 6 magiske perler, der er blevet stjålet i Delfin-riget.

Er du mere til bøger om en pige, der kan forvandle sig til en havfrue, så læs Havets magi om pigen Mira, der tror, at hun er helt almindelig indtil den dag, hun knuser en af perlerne på sig armbånd.

Hvis du er til havfruer i flok, så kast dig over bøgerne om Nerine, der lever under havet og oplever en masse sammen med alle sine havfrue-venner.

Lidt til lillesøster

Har du en lillesøster, der lige som dig, elsker havfruer, så er her to billedbøger, som kan læse højt for hende!

Feer og alfer

Det er her, den virkelige magi er! Vi tilbyder dig fire serier fyldt med magi. Er du klar?

Er du mest af alt til alfer og feer, så læs bøger om den eventyrlystne og lidt åbenmundede alfepige Mirja, der ofte kommer i problemer, der kræver både mod og styrke.

Er du mere til sjove bøger, så læs bøgerne om Ellen, hvis mor på overfladen ligner en helt almindelig mor som din mor, men som kan forvandle sig til en fe-mor. Kan din mor det?

Er lyserøde din yndlingsfarve, så prøv bøgerne om Isadora Moon, som er halv fe og derfor elsker lyserød. Men Isadora er også halv vampyr efter sin far -  og at være halvt af hver giver en hel del ballade.

Kan du tåle lidt mere spænding, så læs om søstrene Aya og Noli som får nok at se til på Feernes ø. Deres forædre forsvinder på en farlig mssion og det er pludselig op til Aya at redde feerne.

Enhjørninger

Det er helt forståeligt, at du er vild med enhjørninger. Enhjørninger er smukke og modige. Her er tre serier om enhjørninger, vælg den, der lyder til at være mest dig.

Er du til virkelig modige enhjørninger, så læs om Prinsesse Enhjørning. Hun er den allersidste enhjørning i skoven, og derfor skal hun beskytte skovens væsner mod troldkvinden Skarntyde, der kun har ondt i sinde.

Elsker du fremmede verdener, så tag med Enhjørningedalen sammen med Aisha og emilie. De finder en dag en smuk enhjørningefigur, der kan trylle dem til den fortryllede Enhjørningedal. Du kan også vælge at gå igennem det store egetræ i zoes randtantes have og følge med Zoe til Enhjørningeøen, hvor den onde Shadow vil overtage magten.

Lidt til lillesøster

Har du en lillesøster, der lige som dig, elsker enhjørninger, så er her tre billedbøger, som du kan læse højt for hende!

Lidt om Det hemmelige Rige

Det Hemmelige Rige er en serie fyldt af glimmer og venskaber, hemmelige verdener og magiske væsner som feer, havfruer og enhjørninger. Veninderne Ella, Sofia og Jasmin finder en dag et magisk skrin. De opdager, at de med skrinet kan rejse til Det Hemmelige Rige, hvor feerne bor. I Det Hemmelige Rige bliver veninderne venner med alfepigen Trixi og Kong Munter, der ofte har brug for hjælp til at stoppe den onde dronning Malice, der er fuld af onde planer.

Bøgerne er gode at læse selv for dig på 7-10 år, men du kan også få din far eller mor til at læse dem højt, hvis du er yngre.

Det er en god idé at starte med den første bog i serien, men du behøver ikke læse hele serien på 34 bøger i en bestemt rækkefølge.

Start med: