Julens sange

Af Københavns Biblioteker
18.12.17
Julen er ikke kun hjerternes fest, men også musikkens. December er knap nok oprundet, før TV- og radiostationer, stormagasiner og gader og stræder fyldes med julens velkendte og stemningsfyldte toner.

De fleste af os har det sådan, at det ikke er rigtig jul, før vi har har hørt eller sunget noget julemusik, hvad enten det er  ”Last Christmas” eller "Julen har bragt velsignet bud."

Julemusikken og de gamle julesalmer er for mange danskere en ligeså vigtig del af højtidens hygge som julepynt, julebag og julefrokoster. Julemusik skaber julestemning og bringer minder frem, uanset om det er moderne, satirisk julerap eller de gamle julesalmer, som bliver sunget i kirkerne til adventsgudstjenesterne i december måned.

Der er ikke noget, som overgår at synge alle sangene selv. Måske har du svært ved at huske teksterne helt korrekt? Københavns Biblioteker har en godt udvalg af julenoder og julesangbøger. Herunder kan du finde et lille udpluk af de danske udgivelser. Smut ned på dit bibliotek og hent en julesangbog eller - hvis den er udlånt - skynd dig at reservere, så du har en chance for at få den før jul.