Kundskabens Hotel #9 På dannelsesrejse med Akkari

26.11.18
‘Det åbnede sig for mig som en grotte fyldt med ældgamle juveler i et eventyr fra glemte tider.' Sådan beskriver Ahmed Akkari mødet med et lille, grønlandsk bibliotek i sin bog ‘Mod til at tvivle’, der udkom tidligere på året.

Akkari var rejst til Grønland for at komme væk både fra det offentlige Danmark og det islamistiske miljø, han var en del af, da han som imam førte an i protesterne mod Jyllands-Postens karikaturer af profeten Muhammed.

På biblioteket i Grønland begynder en ny dannelsesrejse for Akkari - en rejse fra islamisme til humanisme. I denne udgave af Kundskabens Hotel møder vi Akkari med en sæk fuld af de bøger, der har betydet allermest for ham i transformationen.

KLIK HER FOR AT HØRE EPISODEN 'PÅ DANNELSESREJSE MED AKKARI'

Varighed: 42:12

Produktion: Jacob Krag Linde og Anne Jeppesen
Medvirkende: Ahmed Akkari, Jakob Kjær
Kendingsmusik:  Eucrid Elms - I Just Saw The End of the World

Andet musik:
Daniel Birch - Monday Morning Wakeup Call
Komiku - Facing It
Robert Schumann - Kinderszenen, spillet af Gabriel Antonio Hernandez Romero
Frédéric Chopin - Nocturnes op. 9 no. 2, spillet af Frank Levy

Generelt om podcasten:
Med Kundskabens Hotel inviterer vi dig ind på biblioteket – både i stille hjørner mellem fyldte boghylder og ved livligt larmende caféborde. Her vil du blive præsenteret for litteratur, viden, kunst, film og musik af de mange vidende mennesker, man kan møde i Københavns Biblioteker.

Abonner via  iTunes eller skriv 'Kundskabens Hotel' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Du kan også finde os på Spotify  og  eReolen

Her kan du afspille episoder, hvis du ikke abonnerer (Podbean).

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android

Følg med på LYDs facebook - og få oven i hatten tips til gode lytteoplevelser.

Tilbage til LYD