Hvad læser Maria Clement Hagstrup?

Maria Clement Hagstrup er aktuel med bogen Afvigernes Ø sammen med Poul Duedahl, hvori de fortæller historien om den Kellerske anstalt på Livø, hvor staten indtil 1961 husede 743 kriminelle, asociale og moralsk åndssvage mænd. I den forbindelse har vi spurgt hende ad hvad hun selv læser og hvad hun vil anbefale andre at læse.

Hvad læser Maria Clement Hagstrup?

Hvad læser du lige nu?

Jeg har netop færdiggjort Anne-Marie Vedsø Olesens Vølvens vej – Misteltenen, som er nummer to i serien. Jeg har siden jeg var barn været meget optaget af mytologi OG historie, og seriens univers er simpelthen den fineste blanding af begge dele skrevet i et sprog, som er smukt, betagende og magisk på en og samme gang.

Hvilke bøger har gjort størst indtryk på dig det seneste år og hvorfor?

Ingen tvivl om, at Maren Uthaug har en særlig plads i mit hjerte. Hendes måde at skrive på er helt sig egen, og det er så velfortjent, at hun har vundet De gyldne laurbær med 11%, som jeg – siden jeg læste den – giver i gave til alle. Jeg har klukket undervejs i læsningen, fordi bogen både er humoristisk, helt anderledes og med kant, som tvinger læseren til at tage stilling til det samfund, vi er en del af! Hun er ikke bange for at udfordre, og jeg har med stor fornøjelse læst alt af hende.

Hvilke bøger anbefaler du altid andre at læse og hvorfor?

Jeg anbefaler altid andre at læse Odysseen og Iliaden – i det hele taget mytologi – og er meget betaget af Stephen Frys genfortællinger: Mythos, Troja og Helte. Det er almen dannelse og samtidig fantastiske fortællinger. Derudover er Tom Buk-Swienty en formidabel historieformidler.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst og hvorfor?

Jeg læser meget, så der er ingen bøger, jeg ville ønske at have læst, men ikke har fået gjort, for så er det jo blot at gå i gang!

Materialer