Susanne & Tage markerer kærlighedens mangfoldighed med hver deres top-1-titel

Kærlighed er også på vores dagsorden i denne tid, hvor vi kollektivt skærper blikket for de, som ikke har lige så let adgang til den, som flertallet. Læs og lån. Og læs.

Susanne berørt af kærlighedens skæbner i 'Blomsterdalen'

Niviaq Korneliussens nyeste roman foregår i Østgrønland. Det er en historie om identitet eller identitetstab godt krydret med en lesbisk, saftig og intens kærlighedshistorie. Titlen, der er navnet på den dal i byen Tasiilaq, hvor de døde begraves, og det romantiske forsideomslag står i skærende kontrast til indholdet, hvor hvert kapitel markerer et selvmord. Det er en vigtig pointe i romanen at skildre den dagligdag, unge grønlændere lever og dør i, og den ofte lille hjælp der er at hente.

Korneliussen skriver varmt, humoristisk og hudløst ærligt, så man på én gang græder og griner med hendes personer. Det er en hæsblæsende roman, der ikke lader én uberørt, og især blev jeg fanget af formen, hvor modsætningerne brydes i, at selvmordene ”listes” objektivt, mens såvel kærlighedsforholdet til Maliina og forholdet til moren Anaana skildres meget følelsesfuldt.

Læs som Tage 'Den jeg skulle blive' af Geir Gulliksen

Om forliste heteroforhold, og om som mand at løbe sur i de gamle kønsroller. Hovedpersonen tager konsekvensen og søger lykken som kæreste med en mand. Ironisk diagnose af menneskelige relationer og seksualitet. Måske forarger de saftige sexskildringer? Prøv alligevel! Måske bliver du forundret – eller forandret?