Unge kvinder med stærke stemmer - FNs verdensdag for piger

11. oktober er FNS verdensdag for piger og vi har fundet en række bøger om unge kvinder, som ved at fortælle deres historie sætter fokus på retten til at have en mening og et liv, selv om man er kvinde.

For 25 år siden ankom mere end 30.000 kvinder fra 200 lande til Beijing for sammen at skrive en erklæring om kvinders og pigers rettigheder som mennesker. Om erklæringen har gjort den store forskel, er der delte meninger om. Der er sket fremskridt i de sidste 25 år, men piger rundt omkring i verden - især dem, der bor i landdistrikter eller hvor humanitære katastrofer rammer - har stadig brug for, at vi står sammen med dem for at de kan få en værdig fremtid.

D. 11. oktober 2019 fejres FNS verdensdag for piger med temaet ”GirlForce: Unscripted and Unstoppable”. Selv om der er lang vej før målet er nået, fejres de unge kvinder, der bryder grænser og barrierer. Unge kvinder, de som iværksættere, innovatører og initiativtagere fremmer en verden, der er relevant for dem og fremtidens generationer.

Vi bringer en række bøger om unge kvinder, som er født eller vokset op i de 25 år, der er gået siden Beijing.

Du kan også læse mere om kvinders rettigheder i artikler fra vores e-materialer:

10.10.19