"Let it snow, let it snow! " - 4 bøger der sikrer dig en hvid jul.

Julen nærmer sig, men sneen lader vente på sig. Drømmer du om en hvid jul, så dyk ned i en af disse fem (h)vidt forskellige bøger, og bliv draget ind i verdener, hvor sneen falder tungt og hvidt.

Lugten af sne

I Pia Tafdrups ”Lugten af sne” er en samling digte, der er undersøgelser af minder og observationer, som jeg'et beskriver med afsæt i lugtesansen og som forbindes med det at trække vejret. Der er fokus på dufte, der opstår og eksisterer i et kort øjeblik, før de forsvinder igen. Det er fx lugten af sne, is, bær og sweatere, men også mere ubehagelige dunster. Pia Tafdrup får sproget til at dirre intenst i sanselige billeder, der er som musik for sjælen.

Lyden af stilhed

Helt anderledes højspændt er stemningen i Rosamund Luptons ”Lyden af stilhed”, i hvert fald under overfladen. Yasmin og hendes døve 10-årige datter Ruby er fløjet fra England til Alaska for at besøge deres mand og far, Matt, der arbejder som naturfotograf i Alaska i en periode. Da de ankommer, er det dog ikke Matt, der henter dem, men en politimand der fortæller dem, at han er omkommet i en brand i den landsby, han opholdt sig i. I Alaska er alt frosset til, og det er farligt at begive sig ud på vejene, men Yasmin vil hen til landsbyen. Så af sted kommer de, men der er nogen, der følger efter dem på de isglatte og farlige veje…

Is

Sneen og isen spiller også en hovedrolle i ”Is” af Ulla-Lena Lundberg. Romanen er en smuk oplevelse på den unikke nordiske facon, hvor vejret sætter stemningen, og hvor menneskene er vokset så meget sammen med deres miljø, at landskaberne nærmest bliver en forlængelse af deres kroppe. Bogen begynder med, at en ung præst og hans lille familie i 1946 ankommer til den yderste skærgård i Ålandsøerne, hvor han har fået embede. De lever i ægteskabelige lykke, men så brister isen, og alt er pludselig ulykke. Bogen var nomineret til Nordisk Råds litteraturpris i 2013, men Kim Leine løb med prisen det år. 

Let it snow

Kærlighed, vinterglæde, hjertevarme og snestorme er der også masser af i ”Let it snow” af de tre forfattere Lauren Myracle, Maureen Johnson og John Green. Bogen består af de tre juleromancer "Jubilæumsekspressen", "Et jublende julemirakel" og "En engel uden vinger", som elegant fletter sig ind i hinanden. Denne bog er for dig, der gerne vil slappe af med en hyggelig hurtiglæst bog fyldt med julestemning.

for at skrive en kommentar.