Søhelte på vilde veje: Da Tordenskjold stjal svenskernes skibe

13.12.21
Den danske søhelt Tordenskjold rummer så mange vilde historier, at han nu har fået hele tre podcast-afsnit i serien ”Søhelte på vilde veje”. En podcastserie til de yngste skolebørn.

Hør afsnittet Da Tordenskjold stjal svenskernes skibe

To nye Tordenskjoldhistorier er blevet offentliggjort i serien "Søhelte på vilde Veje". Henholdsvis ” Da Tordenskjold løb tør for krudt” i november, og ”Da Tordenskjold stjal svenskernes skibe” i december.

Levede kun i 30 år 

"Jeg har rent faktisk flere historier om Tordenskjold i ærmet", siger redaktør Claus Vittus, der står for podcastserien, som foreløbig består af 7 afsnit.

"Der findes mange myter og historier om Tordenskjold, og det kan man også se i antallet af bøger, der er skrevet om ham. Også selvom han kun levede i 30 år."

Podcastredaktør Claus Vittus fandt på at fortælle søheltehistorier, fordi han havde arvet to meget gamle bøger om søhelte – en om Tordenskjold og en om alle de andre.

"Jeg læste selv historierne som barn. Ligesom min far havde læst dem, da han var barn i 30erne. Da jeg genlæste dem blev jeg inspireret af det gamle sprog og de vilde historier med drama, søslag og helte-gerninger.I podcastene genfortæller jeg dem i moderne dansk med et udførligt lyd-design af tegneserie-lyde."

Hør afsnittet Da Tordenskjold løb tør for krudt her

Flere søhelte i kø

Podcastserien blev lanceret i august 2021 med historier om Niels Juel, Peder Skram, Peter Willemoes og Olfert Fischer. Der er masser af andre søhelte-historier, der står i kø til at blive fortalt i 2022 bl.a. Cort Adeler, Jakob Dannefærd og Herluf Trolle.

I podcastserien ”Søhelte på vilde Veje” præsenterer Københavns Biblioteker til de yngste skolebørn, men voksne opfordres til at lytte det sammen med deres børn eller børnebørn.

Hvert afsnit fortæller med udgangspunkt i en enkel episode i søheltens liv. Historien er ofte en blanding af myter og historiske facts.

Hør første afsnit om den uvorne Tordenskjold

Musik:  Epidemic Sound

En del af serien Søhelte på vilde veje

I podcastserien ”Søhelte på vilde Veje” præsenterer Københavns Biblioteker historier med drama, søslag og helte-gerninger for de yngste skolebørn.

Hvert afsnit tager udgangspunkt i de københavnske gader som er opkaldt efter de danske søhelte.

Podcastene er korte fortællinger med udgangspunkt i den litteratur der er skrevet om søheltene (både for voksne og for børn) og med en mundret omskrivning og et udførligt lyd-design af tegneserie-lyde.

Find alle afsnit af Søhelte på vilde veje her. 

Podcastserien er tilrettelagt af Claus Vittus.

Materialer