BogDate 37 om vilde væsner med Kenneth Bøgh Andersen

Mennesket har altid fortalte historier til hinanden og meget af det har været sagn, myter og eventyr.

Hør interview med Kenneth Bøgh Andersen om sagnvæsner, Dracula og Grimm

Åmanden, Gravsoen og Damhesten

Danske Sagnvæsener – et bestiarium - er et opslagsværk,  hvor forfatteren Kenneth Bøgh Andersen sammen med illustrator Kristian Eskild Jensen beskriver nogle af de sagnvæsner, danskerne har troet på. Ikke bare nisser kæmper, men også varulve ,natteravne, hyldemor, gravsoen og åmanden. 

Hør om Damhesten

Thiele og Grimm

I starten af 1800-tallet fik forfatter og folkemindesamler Just Mathias Thiele den ide at han ville samle hvad danskerne havde af sagn og myter. Han var inspireret af brødrene Grimm, som havde gjort det samme i Tyskland. Og det var blevet til eventyr om Snehvide, Tornerose, Askepot , Rødhætte  og Hans og Grete. Thiele skrev samtidigt med Grimms Eventyr også en dansk udgave -  Danske Folkesagn.

Evald Tang og 6500 danskere

Senere i 1800tallet tog en anden folkemindesamler Evald Tang Kristensen over og gjorde det store og meget grundige arbejde at indsamle viser, eventyr, sagn, beskrivelser, historier og levnedsbeskrivelser fra omkring 6500 almindelige danskere, bønder, husmænd og kvinder og fattige. Et arbejde der tog 50 år og endte med en syv binds udgivelse med titlen Danske sagn, som de har lydt i folkemunde. Både Thiele og Tang Kristensens arbejde er baggrunden for Kenneth Bøgh Andersens Danske Sagnvæsener.

Dracula,Frankenstein og Grimm

Kenneth Bøgh Andersen er også aktuel med sine gendigtninger af både Dracula, Frankenstein og Dr. Jekyll & Mr. Hyde og har også et genoptryk af sine fortolkninger af Grimms eventyr , som han har lavet sammen med Benni Bødker.

Om podcasten 

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'BogDate'. 

Musik: Sign (Loving Caliber) & Seven Falls (Hara Noda)

Hør flere afsnit af BogDate

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere anbefalinger og interviews med forfattere.