Maria Helleberg anbefaler

Ung københavnsk kvinde sendes til et land hvor hun hverken kender sprog eller kultur – for at bo ved hendes mands familie.

Det var i 1867 og kvinden var Prinsesse Dagmar af Danmark, datter af Christian 9.. Snart skulle hun blive Maria Feodorovna af Rusland.

På en regnvejrsvåd torsdag aften besøgte Maria Helleberg Historieklubben på Amager for at gøre det hun er allerbedst til: nemlig at fortælle om en af danmarkshistoriens stærke kvinder.

Med udgangspunkt i sin biografiske roman "Dagmar" fra 2007 fortalte hun om den danske prinsesse der skulle blive Kejserinde af Rusland, mor til Ruslands sidste Zar – og offer en særdeles hård skæbne.

Efter det spændende foredrag spurgte vi traditionen tro Maria Helleberg om hvilke bøger om København hun kunne anbefale til Bag om Københavns læsere:

- Min egen "Druknehuset", og så er jeg ret vild med målrettede guidebøger. "På tur i Tordenskjolds København" og "På tur i reformationens København" begge af Morten Lander Andersen. Og "Turen går til besættelsestidens København" af Sofie Lene Bak, Claus Bundgaard Christensen oa.

20.10.21