Bibliotekaren finder favoritter på eReolen 7

Der er ingen ende på - begejstringen for Jesper Steins forfatterskab.

Jesper Stein og Rampen

Fra den 3. maj til den 11. maj er der på Facebook mulighed for at deltage i Danmarks Bogklub 2021 der et samarbejde mellem Litteratursiden, Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekernes Temasamarbejde. Bogen der læses, er Jesper Steins "Rampen", kåret som vinder af Læsernes Bogpris.

Se opslag i denne læseklub.

Læs om kåringen af læsernes bogpris

"Rampen" er en selvbiografi om forfatterens opvækst der påvirkes voldsomt af forældrenes skilsmisse. Bogen kan på E-reolen lånes som e-bog og lyd uden reservering. 

Jesper Stein og Axel Steen

Jeg har tidligere sporadisk læst et par stykker af Jesper Steins kriminalromaner. Det er nemlig muligt, at læse bøgerne uafhængigt af hinanden. Efter at have læst "Rampen" fik jeg blod på tanden og er nu gået i gang med at læse kriminalromanerne fra starten. 

Jesper Stein debuterer i 2012 med kriminalromanen "Uro", - det er Steins startskud til en række krimier om Axel Steen - en mand fyldt med såvel indre som ydre udfordringer, i sit job som drabsefterforsker i Københavns Politi. Intet er let for Axel Steen, hverken det professionelle eller det private. Axel har datteren Emma med advokaten Cecilie, som han er skilt fra. Cecilie lever sammen med en yderst central medarbejder indenfor politiet. Axel er en meget anerkendt drabsefterforsker, men går ofte sine egne vegne, til stor irritation for hans omgivelser.

Der er nu i perioden 2012-2018 udkommet seks romaner om Axel Steen. Han modtog for den fjerde: "Aisha" 2015 "De gyldne Laurbær" og i 2018 udkom den sjette "Solo", som blev belønnet med Det Danske Kriminalakademis pris for årets bedste krimi : "Harald Mogensenprisen".

Romanerne findes som e-bøger og lyd, og nogle skal reserveres. Den første "Uro" er tidsmæssigt placeret omkring optøjerne ved lukningen af Ungdomshuset. Jeg er kommet til Aisha, nummer 4, der overvejende foregår på Amager.  Lydbøgerne er glimrende indlæst af Peter Carstens, som med sin "lyd" i den grad sætter gang i den sydende nørrebroske stemning. Synsvinklen skifter meget velfungerende undervejs i fortællingerne, så hændelserne ses fra flere sider. 

Jeg er fan...

 

Materialer