BogDate 36 om journalistiske bøger

Bondepartiet var i 1930erne repræsenteret i Folketinget og talte bøndernes sag. I 1946 stod flere folkene fra bondebevægelse tiltalt for at have planlagt et statskup sammen med nazisterne.

Hør podcast

Den journalistiske bog Bondehjerte skrevet af journalist Lea Wind-Friis har undertitlen "En familiehistorie om besættelsestidens største forræderisag. "

Bønder og nazister

Den er ligesom de andre journalistiske bøger , der omtales i denne podcast, en bog der både beskriver,dokumenterer og fortælle et stykke Danmarkshistorie og samtidigt tager udgangspunkt i journalistens egen personlig historie.

Bondehjerte fortæller historie om den danske bondebevægelse, der igennem 1930erne bliver stærkt nationalistisk og flirter med nazismen. Det endte i en sag om landsforræderi i 1946. Med Lea Wind-Friis´s oldefar på anklagebænken.

Børnedrab og kvindesoldater

Lea Wind-Friis anbefaler andre journalistiske bøger, som har inspireret hende. Hendes Politiken-kollega Camilla Stockmann har skrevet romanen "Når du strammer Garnet" om drab på spædbørn, og den hviderussiske forfatter Svetlana har skrevet bogen Aleksijevitj ”Krigen har ikke et kvindeligt Ansigt” om kvindelige soldater i den sovjetrussiske hær.

Om podcasten 

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'BogDate'. 

Musik: Sign (Loving Caliber) & The Traveller (Christoffer Moe Ditlevsen)

Hør flere afsnit af BogDate

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere anbefalinger og interviews med forfattere.

Lea Wind-Friis i podcaststudiet
13.03.24