To henrettelser og én skandale

01.11.18
Bag om København #35: ”Den lyd, der hørtes, lød, som når man slår en våd svamp mod en væg – så hørte man en svagt klingende metallyd. Hovedet faldt i blikkoppen og trillede derfra videre i gruset.”

"I levende live skal højre hånd hugges af, efter halshugningen skal kroppen parteres og lægges på hjul og stejle. Den afhuggede hånd skal hænges på en stage."

Korporlig afstraffelse og dødstaf har været en naturlig del af dansk lovgivning siden historien blev levet in real time.

Skarprettere (bødler) og natmænd sørgede for at danskere fik kappet hovedet eller diverse legemsdele af – og skaffe liget afvejen.

I denne udgave af Bag og København følger vi Danmarks næstsidste skarpretter Seistrup, når man svinger øksen for andensidste og sidste gang – indtil efterspillet efter anden verdenskrig.

Og én af henrettelserne går grueligt galt… og ændrer proceduren for den sidste dansker på bøddelblokken.

Her aflytter eller henter du episoden To henrettelser og én skandale
Varighed: 34:33
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Podbean
Du kan abonnere på podcasten på Spotify

Du kan abonnere på podcasten på eReolen

Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet på din podcast-app

Få opdateringer og gode lytte-anbefalinger på Københavns Biblioteker - LYDs facebookside.

Podcasten er en del bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.
Læs mere om Bag om København og abonner på nyhedsbrevet her.

Jingle ophavsret: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Du kan kæse mere om Creative Commons her