De fattiges Titanic - 1904

Det var frygteligt at se passagerne kæmpe for livet og høre deres foruroligende skrig. På dette tidspunkt var havet én stor masse af mænd, kvinder og børn, som kæmpede for at få luft og kvaltes i vandet.

Her lytter du til episoden om det danske skibsforlis

Det Forenede Dampskibs-Selskab (DFDS)’s emigrantskib ’ S/S Norge  - ligger i 1904 til kaj i Københavns Frihavn. Den afventer 405 passagerer – senere skal den samle flere op i Kristiania (nutidens Oslo).  Den endelig destination er mulighedernes land -USA.

Tirsdag den 28. juni 1904 støder 'Norge' på grund i det kolde hav ud for Skotland.

Så eksploderede kedlerne, og få sekunder senere var Norge forsvundet fra havets overflade.

Tilbage lå de seks redningsbåde, der allerede havde fjernet sig en del fra ulykkesstedet for at undgå at blive trukket med ned.

En del mennesker lå i vandet – de fleste af dem livløse.

Ombord er 68 besætningsmedlemmer og 727 passagerer – de fleste af dem emigranter. 635 mennesker mister livet - 160 mennesker overlever.

Kilder læst til episoden - udover litteraturlisten

Dansk skibskatastrofe var værre end Titanic – fra historienet
Episode 5 – S/S Norge: Danmarks Titanic – fra podcasten Dem der rejste ud
Laura fra Holte overlevede ‘Danmarks Titanic’

Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne.

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet Bag om København er til dig med interesse for Københavns historie, byens huse og livet i hovedstaden. Du præsenteres for gode bøger. Du får adgang til spændende arrangementer og bogkonkurrencer.


Nyhedsbrevet indeholder en bred vifte af artikler om byens kvarterer og historiske emner. For at komme godt omkring, vil du modtage artikler fra Københavns Museum, Rundetaarn, en rækker lokalhistoriske foreninger og vores øvrige samarbejdspartner.

Meget mere podcast

 

Københavns Biblioteker producerer flere andre podcasts om litteratur, historie og kultur – find dem alle sammen her.