Bag om København: Den livslange muse - Søren og Regine

I 11 måneder var Søren Kierkegaard forlovet med Regine Olsen, men hun prægede hans forfatterskab resten af livet

Lyt til episoden om Regine og Søren her

Lyt til Regines monolog her

Den elskede var hun. Min tilværelse skal accentuere/fremhæve ubetinget hendes liv, min forfatter-virksomhed også kunne betragtes som et monument til hendes øre og pris. Jeg tager hende med til historien.
Søren Kierkegaard om Regine Olsen.

Søren Kierkegaard har kun ét kendt forhold/én forlovelse i sit liv - og det er til Regine Olsen. I 11 månederne forsøger han at få det til at fungere, men hans behov for et liv med ord, et liv hvor hans tanker og forfatterskab fylder alt, er der ikke plads til et andet menneske så tæt på.

Og han gør alt får at få Regine til at ende forholdet til ham - 'for hendes egen skyld'.

Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Søren Kierkegaard læses af Claus Vittus og Regine Olsen af Mai-Britt Tollund

 

Ekstra. Lyt også til Regines monolog

Vi ved ikke så voldsomt meget om Regines tanker om at være eksforlovet til en verdenskendt filosof - og hvordan hendes følelser for ham udvikler sig gennem livet.

57 år efter afslutningen på forlovelsen, giver hun sin historie til en ung filolog Raphael Ludvig Meyer – og tre år senere fortæller hun den til en ung lærerinde Hanne Mourier.

Jeg har bedt Mai-Britt Tollund, som har lagt stemme til Regine her i episoden – og at forfatte ét eller andet, der kan beskrive Regines vinkel på hendes forhold til Kierkegaard – ud af de to beretninger.

Resultatet hører du her.

Musik og andre klip/medier brugt i episoderne

Signaturmusik og skiller:
Martin Gauffin/Append courtesy of www.epidemicsound.com


Følg med

Podcasten er skrevet og fortalt af Berit Freyheit. Der udkommer en ny episode hver måned.

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger om Københavns historie og markante personligheder gennem tiderne.

Her kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast.

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet Bag om København er til dig med interesse for Københavns historie, byens huse og livet i hovedstaden. Du præsenteres for gode bøger. Du får adgang til spændende arrangementer og bogkonkurrencer.


Nyhedsbrevet indeholder en bred vifte af artikler om byens kvarterer og historiske emner. For at komme godt omkring, vil du modtage artikler fra Københavns Museum, Rundetaarn, en rækker lokalhistoriske foreninger og vores øvrige samarbejdspartner.

Meget mere podcast

 

Københavns Biblioteker producerer flere andre podcasts om litteratur, historie og kultur – find dem alle sammen her.