Søhelte på vilde veje: Jakob Dannefærd redder danske krigsfanger

Jakob Dannefærd redder danske krigsfanger ved at kapre et fangeskib på vej til Pommern og istedet sejle det til København

 

Krigsbytte for svenskerne

Hør podcast

Jakob Dannefærd var oprindelig lejesoldat som kæmpede under blandt andre den polske konge, men hans hjerte var hele tiden med Danmark. Ved Roskildefreden 1658, hvor danskerne bl.a. tabte Skåne og Blekinge, blev han sammen med 200 andre danske ryttere overgivet til svensk herredømme som krigsbytte. Han vandt hurtigt den svenske feltmarskal Wrangels tillid og blev officer. Noget Wrangel senere skulle fortryde.

Kaprede et fangeskib

Da han skulle sejle et skib med danske krigsfanger til Pommern, overmandede han de svenske fangevogtere kaprede skibet og sejlede det til København og frigav dem.

 

En del af serien Søhelte på vilde veje

I podcastserien ”Søhelte på vilde Veje” præsenterer Københavns Biblioteker historier med drama, søslag og helte-gerninger for de yngste skolebørn.

Hvert afsnit tager udgangspunkt i de københavnske gader som er opkaldt efter de danske søhelte.

Podcastene er korte fortællinger med udgangspunkt i den litteratur der er skrevet om søheltene (både for voksne og for børn) og med en mundret omskrivning og et udførligt lyd-design af tegneserie-lyde.

Find alle afsnit af Søhelte på vilde veje her. 

Podcastserien er tilrettelagt af Claus Vittus.