Sommeranbefalinger

Et par af nyhedsbrevet Litterær Luksus' læsere deler deres bedste sommerlæseoplevelser

Hvilke bøger anbefaler I at tage med på sommerferien? 

 

Susie, Litterær Luksus-læser:

Pia Fris Laneth: Lillys Danmarkshistorie - kvindeliv i fire generationer.

Den udkom allerede i 2006, men jeg læste den først for et halvt års tid siden, og det er helt klart en af mine største læseoplevelser inden for de sidste år - og jeg læser faktisk mange bøger, især efter at jeg er gået på pension.

Det er en ordentlig moppedreng på 640 sider, men det skal man ikke lade sig skræmme af, for læsningen går som en leg. Det er blandingen mellem forfatterens egen familiekrønike og de historiske og kvindepolitiske facts, der gør bogen så fascinerende, synes jeg. Man kan mærke at der er lavet grundig research på alt det historiske, men det er helt klart den personlige vinkel, der gør det til en rigtig god bog. Det er ikke mange fagbøger/erindringsbøger, der skildrer helt almindelige arbejderklasseskæbner, og den her gør det virkelig på en god måde.

Lene, Litterær Luksus-læser:

Gerald Durrell: Min familie og andre dyr

Og hvorfor er så netop denne bog, den bedste sommerlæsning, når så mange andre ku’ komme i spil?

Virginia Woolf: Til fyret

Jeffrey Eugenides: Middlesex

Per Petterson: Ud og stjæle heste

som alle har det til fælles med ovennævnte, at de af mig er læst for første gang på berusende varme, sløve, tilbagelænede evige sommerdage, hvor bølgers sagte plasken og insekters summen var den eneste lydkulisse og den kolde lemonade indenfor rækkevidde.

Fordi den inkarnerer alt dette og fortæller om et sandt paradisk sommerunivers i børnehøjde, hvor tiden på sin vis stod stille og livet strakte sig i det uendelige. Hvor alt var eventyrligt muligt og tilladt.

Tilmeld dig Litterær Luksus' nyhedsbrev her