Hør eller genhør Bent Melchiors foredrag i forbindelse med Auschwitzdagen

24.01.19
Bent Melchior fortæller om de dramatiske begivenheder i oktober 43, hvor næsten 7000 jøder flygtede til Sverige.

Bent Melchior fortæller om sin flugt i en tid, hvor 500 blev fanget og sendt i koncentrationslejr.

I sit oplæg præsenterer den tidligere overrabbiner også et historisk overblik over antisemitismen, fra et personligt begrundet had til en først religiøst og senere racistisk motiveret forfølgelse. Endelig diskuterer Bent Melchior, hvordan det står til med tolerancen i Danmark i dag: Har vi bevaret ånden fra 1943, hvor almindelige danskere hjalp jøderne på flugt? Og hvordan ser vi i dag på dem, der er anderledes eller har en anden kultur eller religion?

Bent Melchior besøgte Københavns Hovedbibliotek i forbindelse med Auschwitz-dagen, der er Danmarks minde- og mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab.

Hør foredraget med Bent Melchior eller vælg et andet foredrag - evt. som podcast

Abonner via  iTunes eller skriv 'Månedens forfatter'' i søgefeltet i iTunes eller din podcast-app

Du kan også finde Månedens forfatter på Spotify

Har du brug for en podcast til din android-smartphone (iphone har en 'medfødt'), kan du finde et stort udvalgt på Subscribe on Android