Guldkysten

16.09.22
Guldkysten er en podcastserie om litteraturen og steders gensidige indvirkning på hinanden. Oplev steder igennem forfatteres erfaringer og tanker - og og oplev forfatternes litteratur igennem stederne.

Tag med på en rejse ind Sydhavnens særegne steder og fortællinger.

I samtale med lokale forfattere sporer vi os ind på, hvordan de oplever steder i Sydhavnen, og hvordan disse steder sætter spor i deres litteratur.

Guldkysten er en undersøgelse af steders påvirkning på litteratur såvel som et møde den litteratur, som udspringer klods op af stederne.

I afsnit 1 fortæller digter, Morten Chemnitz, om Sydhavnstippen og den obskure natur, der udspringer her. 
Hør afsnittet: En ikke grammatisk korrekt sætning

I afsnit 2 fortæller Tina Sakura om Karens Minde Aksen - om træerne og om de lag af levde liv, som gemmer sig i steder.
Hør afsnittet: Tovepartikler i luften

I afsnit 3 mødes jeg med Johanne Mygind på Borgbjergsvej, hvor hendes debutroman, Kærlighedens år, udfolder sig. Hvilke overvejelser går forud, når man bruger Sydhavnen som kulisse i sin roman?
Hør afsnittet: Pletter på litteraturens landkort

I Afsnit 4 mødes jeg med Rolf Sparre Johansson på Rotteøen ved Fiskerihavnen, som har en helt særlig magi og sammensætning af mennesker og levemåder.
Hør afsnittet: Bøger som et sted man kan gå hen

I Afsnit 5 tager vi tilbage til 50'ernes Sydhavn, når Tonny Munnecke fortæller om, hvordan hans sprog og eksistens blev formet i barndomsgården i det hedengangne Komponistkvarter.
Hør afsnittet: Gården som livets navlestreng


Find alle afsnit af Guldkysten her

Podcastserien er tilrettelagt og produceret af Jakob Andersen, Sydhavnens Bibliotek, med støtte fra Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Tags