Kvinden med umættelig kundskabstørst og en læge uden grænser

02.07.18
Anna Hude, den første kvindelige historiker og den første danske kvinde med en doktorgrad. Og hun hun aktiv i kampen for kvinders stemme- og valgret. Men hun var også et dramatisk midtpunkt i en 1800-tals #metoo historie… og endte en tid i fængsel.

Anna er virkelig en first mover, som kan skrive 'første kvindelige' over flere perioder af sit liv. Faktisk blev hun også den første kvindelige arkivar på Rigsarkivet – uden den rette titel, for den ønskede kollegerne ikke sådan at give til en kvinde. Så hun blev underbetalt ’medhjælper’ i stedet.

Senere lagde hun alle kræfter i spiritistisk forskning og høstede anerkendelse dér.

Her aflytter eller henter du episoden Kvinden med umættelig kundskabstørst og en læge uden grænser
Varighed: 27:05
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Du kan abonnere på podcasten i iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Podbean
Du kan abonnere på podcasten på Spotify

Du kan abonnere på podcasten på eReolen

Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet på din podcast-app

Få opdateringer og gode lytte-anbefalinger på Københavns Biblioteker - LYDs facebookside.

Podcasten er en del bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.
Læs mere om Bag om København og abonner på nyhedsbrevet her.

Jingle ophavsret: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Du kan kæse mere om Creative Commons her