Månedens forfatter: Jesper Stein

Romanen Ædru handler om forfatteren Jesper Steins sværeste kursskifte - at holde op med at drikke alkohol.

I marts 2022 udkom romanen Ædru hvor forfatteren Jesper Stein skriver om sit livs sværeste kursskifte.

Hør podcast

Løgn og drømmebilleder

Om at holde op med at drikke alkohol og at skrælle alle de lag af hans personlighed af som fulgte med alkoholismen. Løgne, benægtelser og drømmebilleder.

Jesper Stein er født 1965 i Århus. - uddannet journalist og i dag er fuldtidsforfatter.Han debuterede for ti år siden med krimien 'Uro', som præsenterede vicepolitikommissær Axel Steen som den politimand, han siden skrev adskillige bøger om.

Personlige romaner

I november 2020 skiftede han spor med den meget personlige roman 'Rampen', hvor han ser tilbage på forældrenes opslidende  skilsmisse og forsøger at forstå dem og sig selv, mens han ser sine egne dæmoner i øjnene. Romanen blev hædret med Læsernes Bogpris 2021.

Romanen "Ædru" er i samme spor. Hovedpersonen er en 53-årig krimiforfatter med kone og fire børn, stor succes og anerkendelse.  Og et misbrug af alkohol der har taget styringen. Romanen begynder en halv time før end han skal starte sin behandling for alkoholisme.

Podcasten baserer sig på arrangementet Månedens Forfatter på Københavns Hovedbibliotek som Jesper Stein besøgte 30.marts  2022, hvor han blev interviewet af vin-journalist Poul Pilgaard.