Peder Frederik Jensen om Rans Vilje

Forfatter Peder Frederik skildrer menneskets overlevelsesdrift på godt og ondt.

Hør interview med Peder Frederik Jensen

Flodbølge på Lolland

Peder Frederik Jensens roman Rans Vilje tager udgangspunkt i en flodbølge, der i november 1872 ramte Lolland voldsomt og efterlod død og ødelæggelse. Pånær hos hovedpersonen Roar, som har sikret sit hus på en lille ø ved Rødby Fjord. Efter flodbølgen finder han en lille pige, der driver omkring i en kasse. Han tager hende til sig.

Gudinde for de druknede

Roar mener at han selv er blevet reddet fra druknedøden, da han var sømand. Han blev reddet af vølven Ran, som i den nordisk mytologi er gudinde for de druknede.

Stormen var meget usædvanlig: Det vurderes, at en situation som 1872-stormfloden er en 1000 års hændelse. Det meste af Sydfalster og Sydlolland stod under vand, Køge by ligeså. Ca. 250 mennesker omkom, og 50 skibe strandede på Sjællands østkyst.

Interview med Peder Frederik Jensen om bogen Rans Vilje og hans tidligere romaner f.eks. Læretid og Det Danmark Du Kender.

Om podcasten

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og indgår i serien 'Månedens Forfatter', som er en podcast-serie, der har eksisteret i syv år og som har mere end 80 forfatterportrætter repræsenteret i lydform. 

Se mere om "Månedens Forfatter" her.

Oplæsning fra Mofibo Lydbog.

Musik: Epidemic Sound