Søhelt, Svindler & Spion - Episode 9 - Landsforvist

Jørgen Jürgensen jagter engelske skibe. En dag går det galt, da han møder overmagten, to engelske krigsskibe. Hans skib går tabt. Jørgen bliver beskyldt for overmod og forræderi.

Hør podcast

I krig med England

Danmark er i krig med englænderne efter bombardementet af København 1807. Jørgen Jürgensen er kaptajn på et af de få danske krigsskibe, der er tilbage.

Overmod og forræderi

Han fanger engelske handelsskibe og slæber dem med hjem til København. Til københavnernes store begejstring. Men en dag går det galt for Jørgen. Han møder overmagten, to engelske krigsskibe bla. HMS Sappho. Hans skib "Admiral Juel" (af englænderne kaldt Jawl) går tabt. Jørgen bliver beskyldt for overmod, da han har tabt Danmarks største krigsskib til fjenden. Han bliver anklaget for forræderi. Hans familie bliver udsat for grov mobning, og hans far forbyder at hans navn nævnes i familien. Jørgen kommer aldrig mere tilbage til Danmark.

Om podcasten ”Søhelt,Svindler & Spion”

Podcasten er produceret og tilrettelagt af Claus Vittus og er historien om Jørgen Jürgensen. Den er planlagt til mindst 16 afsnit, der kommer i 2022/2023. Serien er 2. sæson af  ”Søhelte på Vilde Veje”, som er en podcast-serie, der har eksisteret i et år og som har fortællinger om danske søhelte.

Musik: Epidemic Sound

Se mere om "Søhelte på vilde veje" 

Abonner på podcasten, der hvor du ellers lytter dine podcast -  og få flere spændende fortællinger.