Struensee - livlægen med de progressive idéer

01.11.17
'Bag om København' #23: ”Under henrettelserne stod jeg tæt ved, hvor Holmens Magt [matroserne] var opstillet. Et ungt menneske af disse sagde, da Struensees Hoved var afhugget: "Nu er det nok! Det andet (han mente parteringen) kunde de gerne lade være."

Den tyske læge Johann Friedrich Struensee fik i sin korte tid i spidsen for det dansk-norske rige (1769-72) sat gang i omkring 2000 lovændringer og reformer, blandt andet afskaffede han censur og gav ytringer fri – og satte Danmark på en progressiv politisk kurs. Indtil magtfulde mennesker fik nok og fik ham vippet af pinden.

Her aflytter eller henter du episoden Struensee - livlægen med de progressive idéer
Varighed: 29:28
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Du kan abonnere på podcasten i iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Podbean
Du kan abonnere på podcasten på Spotify

Du kan abonnere på podcasten på eReolen

Eller skriv 'Bag om København' i søgefeltet på din podcast-app

Få opdateringer og gode lytte-anbefalinger på Københavns Biblioteker - LYDs facebookside.

Podcasten er en del bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.
Læs mere om Bag om København og abonner på nyhedsbrevet her.

Jingle ophavsret: ‘Double Drift’ Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
Du kan kæse mere om Creative Commons her