Sara Nygaard

Seneste indlæg

 • Ny skønlitteratur - uge 34 2017

  Ny skønlitteraturTirsdag 22. august 2017af Sara Nygaard

  Læs spøgelsesromanen 'De vægtløse' af Valeria Luiselli, der med sine litterære referencer bringer mindelser til 'Sommeren uden mænd' og 'Baseret på en sand historie'. Den mexicanske forfatter har netop gæstet festivalen Louisiana Literature. Spionromanens mester John le Carré er tilbage med en ny koldkrigsroman med figuren George Smiley. Forløberne er "Spionen, der kom ind for kulden" og "Dame konge es spion". Plus en ny roman af Jesper Wung-Sung om hans oldeforældres utrolige møde ved menneskeudstillingen i Tivoli i 1902!

  Læs mere
 • Ny faglitteratur - uge 30 2017

  Ny faglitteraturLørdag 29. juli 2017af Sara Nygaard

  Zetland og Årstiderne har sammen udgivet otte artikler om planternes magiske verden; fra regnorme til plantehistorie og spiselige urter. Kunstnørd? TAL R og performancekunstner Marina Abramovic er begge udstillingsaktuelle på Louisiana. Lån udstillingskataloget "Academy of Tal R" eller nyudkomne selvbiografi af Abramovic. Vild med Grønland? Fordyb dig i titlerne "3900 Nuuk", Silamiut - Grønlands forhistorie" eller "Persida: en grønlandsk billedvævers eventyrlige liv".

  Læs mere
 • 10 vi glæder os til - uge 29 2017

  BøgerTirsdag 18. juli 2017af Sara Nygaard

  Indkøberne glæder sig bl.a. til bøger om stjernehjerner, selvets kultur og et menneskeløg ved navn Kzradock!

  Læs mere
 • Ny skønlitteratur - uge 29 2017

  Ny skønlitteraturTirsdag 18. juli 2017af Sara Nygaard

  Ingen sommer uden Tour de France! Newzealandske David Coventry har skrevet en roman til cykelentusiaster og historisk interesserede; om touren i skyggen af Første Verdenskrig. Forlaget Sidste århundrede præsenterer endnu en af litteraturhistoriens gemte perler: Louis Levis roman fra 1910 om menneskeløget Kzradock der udsættes for hypnotiske seancer på en parisisk galeanstalt. Bizart, originalt og læseværdigt. Kast dig også over et par russere: Forårsbølger af Ivan Turgenev eller Khadzji-Murat af Lev Tolstoj.

  Læs mere
 • Ny skønlitteratur - uge 27 2017

  Ny skønlitteraturTirsdag 4. juli 2017af Sara Nygaard

  Genrehybrider i ugens indkøb. Heriblandt Lone Aburas "Det er et jeg der taler". Genren er agitprop, en sammensætning af agitation og propaganda. En anden genresprængende titel er "Jægeren" af Per Dybvig. En billedbog og en slags Breaking Bad i Hundredmeterskoven. Kåret til Norges smukkeste udgivelse i 2015. Nu kan du også få fingrene i "Vølvens spådom" som lydbog, gendigtet og indtalt af Susanne Brøgger!

  Læs mere
Københavns Biblioteker - Krystalgade 15 - 1172 København K - Tlf: 3366 3000 - Mail: bibliotek@kff.kk.dk
Borgerservice - Tlf: 3366 3366