Sara Nygaard

Seneste indlæg

 • Ny skønlitteratur - uge 7 2018

  InspirationTirsdag 13. februar 2018af Sara Nygaard

  Helene Johanne Christensen debuterer med digtsamlingen 'Blå'. Ifølge forfatteren selv, "en slags ordkoreografi, en dans, hvor ordene mere end noget andet skaber en virkning, en stemning, en bevægelse eller et nyt blik." (Politiken). Fra debutanten til et par klassikerforfattere. Genudgivelser af mere ukendte titler af hhv. Hemmingway og Johannes V. Jensen: 'Over floden - ind i skoven' samt 'Madame d'Ora: Varietémyter'.

  Læs mere
 • Ny faglitteratur - uge 5 2018

  InspirationTorsdag 1. februar 2018af Sara Nygaard

  Rå såvel som smukke motiver fra Vesterbro i udgivelsen ”Vesterbros gader” samt en ny titel i serien Tænkepauser: ”Sorg”. Et tema, som for nyligt er blevet behandlet i en række interessante dokumentarer på DR. Bliv klogere på kælepindsvin med bogen "Pasning og pleje af afrikanske pygmæ pindsvin". Et emne, som hitter på Instagram for tiden. Du finder også essaysamlingen "Upassende opførsel" om køn og seksualitet, queer teori og LGBT historie.

  Læs mere
 • Ny faglitteratur - uge 4 2018

  InspirationFredag 26. januar 2018af Sara Nygaard

  Denne uge har vi indkøbt en del titler med fokus det sunde liv, så som "Slank med sirtfoods", "Spis tarmen sund", samt ikke mindst den længe ventede "Sandheden om sukker går i køkkenet: 60 kompromisløse opskrifter". Derudover kan du se frem til en række spændende biografier samt erindringsbøger, som fx Louis-Ferdinand Célines "Breve fra Vestre Fængsel", Michael Franks "Den fabelagtige familien Frank" samt ikke mindst "Jeg løber" af Anders Legarth Schmidt, der handler om tabet af hans 6-årige datter til kræft og løb som måde at bearbejde sorgen på. /Ida

  Læs mere
 • Ny skønlitteratur - uge 2 2018

  InspirationTirsdag 16. januar 2018af Sara Nygaard

  Friske forsyninger til de læselystne! Læs bl.a. novellesamlingen 'Kvinden bag masken' i serien 'Store fortællinger i lommeformat' fra forlaget Vandkunsten eller digtsamlingen 'Fiasko' som består af digte skrevet af hjemløse unge om livet på gaden.

  Læs mere
 • Ny skønlitteratur - uge 1 2018

  InspirationTirsdag 2. januar 2018af Sara Nygaard

  Blandede nytårsbolsjer! Værd at fremhæve er Signe Parkins voksenbilledbog: 'Tusindfryd'. Et syret miks af rim og smukke illustrationer, der modtager 5 hjerter/stjerner fra Politiken og Kristeligt Dagblad. Leonora Christina Skov er aktuel med romanen 'Den der lever stille'. Politikens Forlag skriver om bogen: "Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv; om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden". Godt nytår!

  Læs mere
Københavns Biblioteker - Krystalgade 15 - 1172 København K - Tlf: 3366 3000 - Mail: bibliotek@kff.kk.dk
Borgerservice - Tlf: 3366 3366