Open call for skoleprogram: Vi elsker bøger 2025

Er du forfatter eller illustrator og har du en formidabel aktivitet til grundskolen? Så læs med her!

Børnelitteraturfestivalen Vi elsker bøger inviterer rigets dygtige forfattere og illustratorer til at tage del i open call for festivalens skoleprogram for 2025. Vi søger eksperter, nørder, entusiaster der kan fænge eleverne, og give dem et anderledes møde med litteraturen – Et der tryllebinder dem og vækker deres læselyst! 

Alle aktiviteter under Vi elsker bøger tager udgangspunkt i et fælles tema, der for 2025 er Glubske væsner og magiske evner, hvor vi møder formidable væsner, får en usynlig ven eller brygger en trylledrik der giver os mod til at tale med monsteret under sengen. Vi omfavner det mytiske univers i folkeeventyret, sagnvæsner fra hele verden, og hylder de fabelagtige følgesvende, venner som fjender, i skøn- og faglitteraturen. Temaet kan fortolkes på et utal af måder, og måske sidder du med den helt perfekte vinkel?  

Sådan deltager du i open call 

  • Udfyld nedenstående ansøgningsskema, max 2 A4-sider
  • Send dit ansøgningsskema til gu8i@kk.dk 

  • Skriv ”Open call 2024” i emnefeltet 

  • Vedhæft relevant CV, bio og portfolio 

Deadline for ansøgning til open call 2024 er d. 20. maj 2024 kl. 23.59. Arbejdet er honorarbetalt og følger taksterne i puljen Dansk litteratur i Danmark, og du kan forvente svar senest uge 26 2024.  

Festivalen afvikles i uge 12 fra d. 17-22. marts 2025. 

Bookingproces

Open call laves med henblik på at åbne op for bookingprocessen, så et bredt udsnit kan melde sig som interesserede. Vores ønske er at få fat i vækstlag og at høre nye stemmer - vi kender ikke alle og vil gerne være sikre på at vi har øjnene åbne. Festivalens program bookes både ud fra open call, samt en klassisk bookingproces hvor festivalen kontakter forfattere og illustratorer direkte med henblik på booking. 

Om Vi elsker bøger 

Vi elsker bøger er Københavns Bibliotekers årlige børnelitteraturfestival, der afholdes i marts på byens 21 biblioteker. Vi fejrer børne- og ungdomslitteraturen, og giver børn, unge og deres familier mulighed for at opleve litteratur på anderledes og nye måder. Festivalen er for børn i alderen 0-14 år og deres voksne. Læs mere om festivalen og dens tidligere temaer her på hjemmesiden.