Oktobers krimihighlights: En villa i Italien, et antikmarked og en sag om maltrakterede lig

Sensommeren og det tidlige efterår har budt på en lang række nye krimier. Krimiredaktør Katrine har udvalgt en god håndfuld specielt til dig.

Huse med døde sjæle

Kender du de bøger, hvor huset eller lokalet næsten er en person i sig selv? Hvordan de knirkende trappetrin prøver at fortælle noget, eller hvordan de hemmelige skjulesteder i et hus gemmer ting for dig, som læser? Hvis du er fan af den følelse, så er der to nye bøger, du skal kaste dig over.  

I ”Villaen” er krimiforfatteren Emily taget på ferie med sin influencer-veninde Chess. Hun bliver optaget af et mord, der er sket der i 70’erne, og hendes eget privatliv spejler begivenhederne på en skræmmende måde. 

I ”Lejligheden” flygter Jess til Paris for at få hjælp af sin bror Ben, men han er forsvundet, og beboerne i de andre lejligheder ved måske mere om det, end man lige skulle tro. Der er både den fine dame i penthousen, den unge pige i forældrekøbet og Bens ven og nabo, som forsøger at hjælpe Jess. 
Begge bøger sniger sig ind under huden på dig og giver dig kuldegysninger i nakken.

Oxens dårlige samvittighed

Har du også ventet på den sjette del i Oxen-serien af Jens Henrik Jensen, så er det altså nu, at du skal skrive dig op i reserveringskøen. Niels Oxen og Margrethe Franck skal hjælpe skattemyndighederne med et hemmeligt køb af bankdata i Panama, men hurtigt bliver det klart, at det har tråde til sagen om døde krigsveteraner, som stadig tynger Oxen.

Antikkrejlerne med mord

Elsker du antikprogrammer i TV, så er den nye krimi fra Anders De la Motte og Måns Nilsson lige noget for dig. ”Et fund at dø for” er anden bog i serien om efterforskeren Peter Vinston i det idylliske område Østerlen. Et stort antikprogram skal optages i området, men en af de lokale eksperter bliver fundet myrdet med en antik dolk. 
Det er en hyggelig krimi for dem, der elsker Anna Grues serie om Anne Mai Mortensen.

Politisk thriller, der er alt for aktuel

Er du mere til den politiske thriller? Så skulle du kaste dig over Kim Leines nye bog: ”Karolines kamp”. Her følger vi den danske politiker Karoline Blicher, der her i bog 2 er blevet valgt ind i folketinget. Der er interne magtkampe i gang, samtidig med at nogen fra forsvarets efterretningstjeneste har opdaget Karolines russiske forbindelse.
 

Mystiske sår, der måske er kunst?

Sidst, men ikke mindst, så vil jeg henlede opmærksomheden på bog 2 i Stark-serien af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo, hvis du ikke allerede har reserveret den. Det er endnu en drabelig bog fra duoen, der blandt andet handler om et lig, der har fået skåret lommer i huden, noget der lidt minder om kunstneren Monika Le Fevres kunst. Stark og Torp er på sagen.  – Bestemt ikke for sarte sjæle, men spænding på alle sider.

Er du endnu ikke tilmeldt vores nyhedsbrev om de nyeste krimier? Så gør det nedenfor og få artikler som denne samt lister over alle de nyindkøbte krimier, vi får på hylden. 

Vil du slå ihjel for en god krimi?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Førstevælger og vælg "Nye mordsager og nervepirrende thrillers"

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Førstevælger og vælg "Nye mordsager og nervepirrende thrillers"