Årlige læselystkampagner

Københavns Biblioteker tilbyder årligt tre større læselystkampagner.

Vi elsker bøger

Hvert år i marts holder Københavns Biblioteker en børnelitterær festival ved navn Vi elsker bøger.  

Festivalen er for skoler, institutioner og børnefamilier. I løbet af festivalugen vil der være aktiviteter for de fleste klassetrin såsom booktalks, bogjagter, workshops, højtlæsning og forfattermøder.

Læs mere om Vi elsker bøger her

Sommerbogen - læsning i sommerferien

Københavns Biblioteker er med i den landsdækkende læsekampagne "Sommerbogen”. Formålet er at fremme læselysten hos børn og unge ved at opfordre dem til at læse og anmelde mindst 3 bøger i sommerferien.

I maj og juni kan klassen få en introduktion til Sommerbogen med inspiration til læsningen. Kontakt Nanna på ns37@kk.dk for at høre nærmere eller lave en aftale.

Læs mere om "Sommerbogen" - for deltagere
Læs mere om "Sommerbogen" - For fagfolk

Smart Parat Svar - en læse- og vidensquiz for 6. klasser

Smart Parat Svar er en national læse- og vidensquiz, hvor 6. klasser landet over dyster mod hinanden. Hver skole stiller med ét hold på fem elever fra samme klasse. Det er en god idé, at de fem elever repræsenterer forskellige typer af viden. Selve quizzen afvikles i tre etaper: en lokal runde, en regional runde og den store landsfinale.

Quizzen afvikles i tre etaper

  • 1. december 2021: Lokal runde. I dyster mod 6. klasser fra Københavns Kommune på BIBLIOTEKET Rentemestervej. Vinderne herfra kvalificerer sig til den regionale runde.
  • 12. januar 2022: Regional runde. I dyster mod vindere fra jeres region. Vinderne herfra kvalificerer sig til finalen.
  • 2. februar 2022: Landsfinale. Landets bedste klasser mødes til en landsfinale. Der er en fin præmie på højkant til vinderklassen, som afsløres senere.

Deltagelsen i quizzen kan bruges i forbindelse med et forløb om læsning af faglitteratur.

Læs mere om Smart Parat Svar.