5.A anbefaler: Fantasybøger

Hvilke bøger er fede at læse, når man er tween og går i 5. klasse? Få svaret her, når 5.A fra Natalie Zahles Gymnasieskole anbefaler forårets bedste læseoplevelser for børn.

Hvad skal du læse, hvis du godt kan lide fantastisk fantasy og ren magi? Hvorfor er det fedt at læse Harry Potter? Og hvilken fantasy-bogserie skal du begynde på?

5.A deler ud af deres gode læseoplevelser og spændende tanker om fantasybøger. Du kan låne alle de anbefalede bøger på eReolen Go og dit bibliotek i København, find dem under hver anbefaling. Er du mere til sjove bøger eller realistiske bøger? Så tjek 5.A's andre boganbefalinger ud her:

Anbefalingerne

Medaljonen 1: Den sorte skarabæ 

”Jeg synes den er meget spændende, meget lidt blodig og lidt uhyggelig, så jeg ville nok råde jer til at I ikke skal læse den om aften. Det er en serie på 3 bind. Den handler om en dreng, der tror han har fået en medaljon, der kan give ham hvad han ønsker sig. Jeg giver bogen 4,5 stjerner ud af 5.”

⭐⭐⭐⭐

- Alma, 11 år

Skammerens datter 

”’Skammerens datter’ er en spændene bog, som følger en hovedkarakter ved navn Dina. Bogen følger hendes liv fra hun er i sin landsby på en semi-normal dag til at hun får en ny ven og kæmper mod drager. Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Zainab, 12 år

Skammerkrigen

”’Skammerkrigen’ er bind nummer fire ud af fire. I den her bog er der meget spænding. Man kan side helt ude på kanten af stolen. Den er helt klart min yndlings ud af de fire bøger. Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐

- Esther, 11 år

En fortælling om sangfugle og slanger

”Bogen handler om Coriolanus Snow. Han bliver mentor for en spinkel, mystisk pige fra distrikt 12, som er god til at synge. Hun hedder Lucy Gray Baird, og hun skal være med i dødsspillet. Dødsspillet afholdes hvert år i Capitol for at minde distrikterne om krigen. Bogen foregår 64 år før den berømte Hunger games trilogi. Du kan læse den som både lydbog og e-bog på e-reolen.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Christiane, 12 år

Pigerne fra Nordsletten

”Jeg vil helt klart anbefale ’Pigerne fra Nordsletten’ til aldersgruppen 8-10 år. Den er rigtig spændene og det er en serie. Jeg blev helt opslugt af dem, da jeg læste dem og de er lette at læse. Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner, ville helt klart læse dem igen.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Kaisa, 11 år

Percy Jackson og lyntyven

”Jeg kan klart anbefale denne lydbog. Jeg har selv lyttet til den, og den er rigtig god hvis man fx skal på en lang rejse, ud at gå eller køre i tog. Bogen er fantastisk, hvis man er til noget overnaturligt. Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Frede, 11 år

Nøglens Vogtere 1 - Den Gyldne Nøgle

"Hvis du godt kan lide spænding, gys, action og lidt sjov, så er det en god bog for dig. Bogen handler om to tvillinger. Deres forældre bliver kidnappet til en anden verden og der sker en masse ting på vejen. Der er tre bind i serien. Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐

Mynthe, 11 år

Harry Potter og hemmelighedernes kammer

”Anbefaler bogen fra 3. klasse opad. Hemmelighedernes kammer er en fantasy-bog med hekse og troldmænd. Det er en af de bedste bøger jeg har læst. Og de for anbefaler jeg den.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Maya, 11år

Harry Potter og Fangen Fra Azkaban

”Jeg synes, at denne bog er rigtig god. Der er masser af spænding og action. Den handler om en dreng, hvis forældre blev myrdet af mørkets herre. Han vokser op hos sin tante, onkel og fætter og kommer ud for mange livsfarlige eventyr. Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Elton, 11 år

Olympens helte - Athenes udvalgte

”Bogen er for den læser, der elsker spænding og stadig godt kan lide et lille grin. Den får en til at ville læse mere i serien og der er lidt for alle. Man hygger sig bare med at læse den. Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.”    

⭐⭐⭐⭐

- Ester, 11 år      

Narnia

”Den her serie er perfekt for dig, som godt kan lide eventyr og drama, bøgerne har alle sammen en perfekt længde, der ikke er for lang eller kort. Den har også nogle få billeder. Bogen handler om en magisk verden ved navn Narnia, som er en verden, der eksisterer parallelt med jorden. Jeg giver bogen 5 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐⭐

- Arthur, 12 år

Den gyldne by

”Jeg vil helt klart anbefalede ’Den gyldne by’, det er en fantasy-bog om et univers med mange mærkelige ting der er bl.a. forskellige dimensioner. Der sker hele tiden noget nyt, så du vil aldrig gå kold. Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner.”

⭐⭐⭐⭐

- Sebastian, 11 år