Pas på! Onanipatruljen kommer... - 'Den grimme lov' 1961-65

01.10.18
Bag om København #34: Kort efter den Anden Verdenskrig viser en rundspørge at der blandt danskerne er et flertal, der finder sex mellem mennesker af samme køn lige så forkasteligt som voldtægt og drab.

Homoseksualitet og homoseksualitet er efter anden verdenskrig endt langt oppe på den politiske dagsorden.

Den spæde homoseksuelle københavnske subkultur, gør at der dukker værtshuse og barer op for mænd og at der også pludselig er flere mandlige prostituerede, trækkerdrenge, synlige i gadebilledet.

Medierne griber chancen til at oppiske lidt moralsk panik. En hel generation af unge mænd under 21 er i fare.

Især én mand sætter al sin autoritet ind på at bekæmpe homoseksuelle og især homoseksuel prostitution: Politidirektør og Chef for Sædelighedspolitiet Jens Jersild.

I begyndelsen kan myndighederne kun ramme trækkerdrengene, ikke deres kunder. Det ændrer sig med ’Den grimme lov’ fra 1961. En lov der udnyttes til at yderlige chikane af det mandlige homoseksuelle miljø.

Afspil/Download direkte
Varighed: 27:08
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit

Her aflytter eller henter du episoden En forbryders liv i 1800-tallet - Ole Kollerød
Varighed: 35:24
Nye episoder hver måned.
Skrevet og fortalt af Berit Freyheit
Ekstra speak: Jakob Kjær.

Podcasten er en del bibliotekernes lokalhistoriske satsning af samme navn.
Læs mere om Bag om København og abonner på nyhedsbrevet her.

På Facebook Bag om København - LYD får du opdateringer og gode lytte-anbefalinger

Du kan abonnere på podcasten på iTunes
Du kan abonnere på podcasten på Podbean
Du kan abonnere på podcasten på Spotify