Find din historie

Søgningen på bibliotek.kk.dk er din vej til viden om Københavns historie og topografi. Du kan finde skannede bøger, eller du kan søge i Københavns Bibliografien og finde næsten alt om byen.

Københavns Hovedbibliotek har skannet en masse ældre faglitteratur om København. Du kan finde bøgerne via søgningen på bibliotek.kk.dk.

Der er to veje frem til bøgerne. Enten laver du først en søgning på et emne eller en titel. Når du har fået et søgeresultat, finder du Kilde i de afgrænsningsmuligheder, der er til venstre for søgeresultatet. Du skal scrolle lidt ned for at finde Kilde.
Når du har fundet Kilde, sætter du et flueben ud for kbh historie digitalt.

Den anden mulighed er, at søge med koden term.acsource="kbh historie digitalt" efterfulgt af dit søgeord, f.eks: term.acsource="kbh historie digitalt" brand.

Københavns bibliografi

I mange år har Københavns biblioteker arbejdet på Københavns bibliografi. Her registreres litteratur om København. Det vil sige artikler og bøger der omhandler byens historie og topografi.

Fra 1980 og frem er registeringen til Københavns bibliografi digitale. De registeringer finder du frem til via søgefunktionen på bibliotek.kk.dk.

Der er to veje frem til referencerne. Enten laver du først en søgning på et emne. Når du har fået et søgeresultat, finder du Kilde i de afgrænsningsmuligheder der er til venstre for søgeresultatet. Du skal scrolle lidt ned for at finde Kilde.
Når ud har fundet Kilde, sætter du et flueben ud for lokalbibliografi.

Den anden mulighed, er at søge med koden term.acsource="lokalbibliografi" efterfulgt af dit søgeord, f.eks: term.acsource="lokalbibliografi" arbejdsliv.

Københavns bibliografi før 1980

Før 1966: brug den trykte Københavns Bibliografi : litteratur om København til 1950. Bind 1-3 (FlippingBook) og Københavns bibliografi : Supplement 1951-1965 (FlippingBook).
For perioden fra 1966 - 1979 bruger du Københavns Bibliografi. Supplement - 1966-79.