Novembers highlights: Højvande i bestsellerromaner, current affairs og bæredygtigt finansfifleri

Læn dig tilbage, og lad flodbølgen strømme over dig.

November er begyndt, BogForum gennemført og udgivelseshøjvandet stiger ubønhørligt alt i mens dine elskede redaktører gisper efter vejret i feberagtig pendulfart fra bestseller til bestseller. Velkommen til månedens highlights!  

Bestsellernyt fra Franzen, højvande i romanhavet

Denne måned har bragt så meget iøjnefaldende nyt på de skønlitterære hylder, at livet som litteraturformidler er som at spille tennis mod en boldmaskine. Vi må nøjes med højdespringerne og råbe hæst ud i novemberluften: Franzen! Leine! Romer! Riebnitzky! Ernaux!  Den der højskoleroman af Laura Ringo! Af sted! Af sted! Af sted! 

Imens vi prøver at få vejret, kan du finde hele listen af nye romaner her på hjemmesiden: 

Se alle novembers indkøbte romaner (link)

Investeringsboomet fortsætter

Som vi tidligere har rapporteret, har coronatiden (og bankernes minusrenter) gjort aktieinvestering (og bøger herom) til en sand folkesport. I denne måned boomer trenden videre med hele tre nydgivelser til den spæde aktiespekulant. Her vender investeringsbestsellerforfatter Pernille Wahlgren blikket mod bæredygtige investeringsstrategier, mens nytilkomne Frederik Strange og Sanne Kristiansen tilbyder tips til økonomisk frihed og en guide til passive indkomster. 

Læs den oprindelige artikel: "Day trader life: Bogverdenens nye investeringsbølge" 

Debattitlerne raser

Også for den samfundssindede læser har november bragt en fed høst i lade -- særligt for den, der følger den verserende debat om køn, ligestilling og #MeToo. Her kan du pløje dig gennem udfald i striden fra forhenværende statsminister Helle Thorning og den kontroversielle litteraturforsker Marianne Stidsen og flyve over kamppladsen med datajournalist Caroline Criado-Perez (for blot at nævne et udpluk). Til koret slutter sig to meget forskelligartede stemmer fra skønlitteraturen med Suzanne Brøggers erindringer (en del af hvilke dedikeres til smædeskrift over føromtalte Stidsen) og den populære forfatter Jesmyn Ward, hvis “Mænd vi høstede” beretter om en amerikansk barndom præget af ulighed, racisme og de tragiske dødsfald, der følger i deres kølvand. 
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få en forlomme

Få besked om de nyeste bøger direkte i din mailbakke!

Få de nyeste bøger og litterære trends direkte i din mailbakke!