Mindetavle for Børge Thing

Axeltorv 1. Mindetavle for modstandsmanden Børge Thing der blev arresteret af Gestapo på Axeltorv. Tavlen er udført i bronze af billedhugger Lotte Olsen. Den blev afsløret 10. januar 2015.


Tekst på tavlen: "BØRGE THING / "BRENDT" /// BLEV DEN 9. MAJ 1944 ANHOLDT HER AF GESTAPO / MEN FLYGTEDE / OG FORTSATTE SIN KAMP / SOM LEDER AF SABOTAGEORGANISATIONEN /// BOPA"

Børge Thing i Frihedsmuseets Modstandsdatabase
"Børge Agergaard Thing. Født 18.04.1917. Død 30.06.1971. Blikkenslager, Gymnasieelev".

Min far sabotøren : Børge Thing 1917-1971 af Morten Thing på Leksikon.org
"Børge Thing er blevet kendt som modstandsmanden, der ledte den store sabotageorganisation BOPA under besættelsen. Og som sådan har han indskrevet sig i besættelsestidens historie. Men besættelsen indskrev sig også i hans liv og ændrede det. Dét er programmet for denne artikel."

Undslap Gestapo i sidste øjeblik af Svend Thaning på Frihedsmuseets Venner
"Det skulle ha´ været en-slap-af-dag for fire modstandsfolk, da de mødtes her på Axelborg Bodega den 9. maj 1944. Så slog Gestapo til. Men det lykkedes lederen af sabotage-organisationen BOPA, Børge Brandt, at undslippe det hemmelige tyske politi på mirakuløs vis. Læs historien om, hvordan han undslap og dermed undgik at blive henrettet af nazisterne."

I 1945 udkom bogen Sabotage skrevet af Børge Thing og journalist Kaj Christiansen. Børge skrev bogen under hans BOPA-dæknavn Brandt. Bogen kan reserveres via bibliotek.dk

Mere om Børge Thing via bibliotek.dk